Ο ενφα δοκιμαζει τη συνοχη του πασοκ...

Η ψηφοφορία επί του ενιαίου φόρου ακινήτων θα είναι όπως όλα δείχνουν το επόμενο κρίσιμο τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης, με το συνασπισμό Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ να μετρά ήδη μία απώλεια, αυτήν της Θ. Τσάκρη ...
που υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
πραναγγέλλουν καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, που κατατίθεται στη Βουλή εντός της εβδομάδας, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν βελτιώσεις.
Την πρόθεσή του να το καταψηφίσει, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, επανέλαβε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κασσής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Αυτό το πράγμα είναι έκτρωμα και δεν πρέπει να περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αδικίες και για τα ακίνητα που βρίσκονται στα αστικά κέντρα, αλλά και στην επαρχία.
Ο κ. Κασσής υποστήριξε ότι στον ενιαίο φόρο ακινήτων πρέπει να εφαρμοστεί η αναλογικότητα, να φορολογηθούν δηλαδή οι πολίτες βάσει των περιουσιακών τους στοιχείων.
Αντιρρήσεις επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου εξέφρασε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Θ. Μωραΐτης.
Έκανε λόγο για έναν άδικο φόρο και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το σχέδιο δεν πρόκειται να περάσει», αν έρθει στη Βουλή και έχει τα ίδια στοιχεία με το προηγούμενο.
Ο κ. Μωραΐτης εξέφρασε ανοιχτά και μία συνολική δυσφορία για τις κυβερνητικές επιλογές. «Βρισκόμαστε», όπως είπε, «ανάμεσα από μία κακή κυβέρνηση, που αναγκαζόμαστε να τη στηρίξουμε, και του άλματος στο κενό που προτείνει ο κ. Τσίπρας».
Η δήλωσή του αυτή ήλθε σε συνέχεια των προειδοποιητικών βολών του προς την κυβέρνηση την Κυριακή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. «Δίνουμε μια ψήφο επώδυνης ανοχής. Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής», ανέφερε τότε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα