Ο δ. δημοπουλος νεος προεδρος της εθνικης ασφαλιστικης

09:19 10/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, εξέλεξε στη θέση του προέδρου της εταιρείας τον Δημήτριο Δημόπουλο και Β' αντιπροέδρου τον Παύλο Μυλωνά, γενικούς διευθυντές της...
Εθνικής Τράπεζας. Ο Δημήτριος Γ. Δημόπουλος από το Φεβρουάριο του 2008 είναι γενικός διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, όπου έχει προσληφθεί το 1975 και έχει διατελέσει διευθυντής
της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων.
Στους βασικούς στόχους περιλαμβάνεται καταρχήν η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η εφαρμογή της οδηγίας Solvency II και η κερδοφόρα εμπορική πολιτική. Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση υπάρχει η δέσμευση της Εθνικής Τράπεζας για πλήρη στήριξη της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ. Η εθελοντική, αλλά εθνική, συμμετοχή της εταιρείας στο PSI δημιούργησε σημαντική απομείωση των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ασφαλιστικής και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω αύξησης κεφαλαίου και άλλων δράσεων, θα αποκατασταθεί η ισορροπία.
Οι χρονικές παρατάσεις για την εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II φαίνονται να εξαντλούνται και η πιθανότερη ημερομηνία εφαρμογής της από 1/1/2014 δεν είναι μακριά. Οι προσαρμογές, στο εθνικό δίκαιο, από τις ρυθμίσεις αυτές, θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για το χάρτη των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας και η Εθνική Ασφαλιστική, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, θα πρέπει να καταλήξει στο νέο περιβάλλον, ενδυναμωμένη.
Η εμπορική πολιτική -που έχει φέρει την εταιρεία να κατέχει μερίδιο περίπου 19% στον κλάδο Ζωής και περίπου 16% στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών- θα εμπλουτισθεί με στοχεύσεις cross selling.
Keywords
Τυχαία Θέματα