Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ "ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

21:21 2/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η εξόντωση του Μπιν Λάντεν αναμένεται να ωθήσει την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα για δεύτερη φορά στην προεδρία των ΗΠΑ. Ο συντονιστής της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζιλ ντε Κερσόβ, εξέφρασε την ελπίδα...
 να επανεκλεγεί ο Μπάρακ Ομπάμα, μετά από αυτό το “χτύπημα” κατά της τρομοκρατίας.

Ο Ομπάμα θα είναι υποψήφιος το 2012, όμως μέχρι τώρα ήταν δυσοίωνες οι προοπτικές επανεκλογής του, καθώς πέρσι το Δημοκρατικό
Κόμμα υπέστη ιστορική ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Ζιλ ντε Κερσόβ τόνισε ότι πρέπει να βρισκόμαστε "σε εγρήγορση", καθώς αναμένονται αντίποινα, μετά από τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ενώ δήλωσε ότι οι δυνατότητες της οργάνωσης έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Όμως, "η επίδραση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ως σύμβολο, κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να εμπνέει ομάδες και άτομα που σχετίζονται με τον ίδιο για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε" συμπλήρωσε και επικεντρώθηκε στην ανάγκη είσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Ο Ζιλ ντε Κερσόβ ανέφερε ότι "το Πακιστάν και οι ΗΠΑ είναι οι πρώτοι πιο πιθανοί στόχοι", ενώ σχετικά με τα κίνητρα της επιχείρησης τόνισε "η πρόθεση ήταν να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ζωντανό... αν είχαν αποφασίσει απλώς να τον σκοτώσουν, θα είχαν εξαπολύσει επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος".
Όμως ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προτιμά να φέρνει τους ύποπτους τρομοκράτες στην δικαιοσύνη παρά να τους σκοτώνει ή να τους φυλακίζει σε φυλακές όπως το Γκουαντάναμο, επειδή αυτό αποτελεί ένα "πολύ πιο δυνατό" μήνυμα.
Ο Ζιλ ντε Κερσόβ δήλωσε ακόμη ότι έχει συζητήσει το κλείσιμο του Γκουαντάναμο με τον Αμερικανό υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και σημείωσε "είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος θα τηρήσει τη δέσμευσή του αν επανεκλεγεί για δεύτερη φορά".
Keywords
Τυχαία Θέματα