Ο αρλεμ ντεζιρ νεος γενικος γραμματεας των γαλλων σοσιαλιστων


Το ιδρυτικό στέλεχος της μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Ρατσισμός, ο Χαρλέμ Ντεζίρ, εξελέγη την Παρασκευή στο Παρίσι γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, ενός από τα ισχυρότερα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στη...
Δυτική Ευρώπη. Ο Ντεζίρ, ο οποίος διαθέτει ισχυρά ερείσματα στους κόλπους της γαλλικής κυβέρνησης, ήδη από τον Σεπτέμβριο κατείχε ντε φάκτο αυτό το αξίωμα, μετά την αποχώρηση της Μαρτίν Ομπρί.

Σήμερα ο 52χρονος Αρλέμ Ντεζίρ εξελέγη με ποσοστό
ψήφων 72,45%, έναντι 27,55% τις οποίες συγκέντρωσε στην τελική ψηφοφορία ο αντίπαλός του, ο Εμανουέλ Μορέλ, που ανήκει στην αριστερή τάση του Σοσιαλιστικού κόμματος.'Ομως ανακοινώθηκε ότι δεν ψήφισαν ούτε οι μισοί των 170 χιλιάδων "ενεργών" κομματικών μελών.

Η εκλογή του στο αξίωμα του γενικού γραμματέως, σύμφωνα με το καταστατικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος χρήζει επικύρωσης κατά το προσεχές εθνικό συνέδριο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Τουλούζη στη νοτιοδυτική Γαλλία, μεταξύ 26ης-28ης Οκτωβρίου.
Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ δήλωσε πως "ο κ. Ντεζίρ συγκεντρώνει όλες τις ικανότητες ώστε επί της θητείας του το Σοσιαλιστικό κόμμα να μπορέσει να υλοποιήσει τον ρόλο του έναντι της κυβέρνησης, υποστηρίζοντάς την, αλλά και προτείνοντάς της" νέες δράσεις.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Ερό, από τη Σιγκαπούρη τόνισε ότι οι σναντήσεις του με τον Ντεζίρ "θα έχουν εβδομαδιαία συχνότητα, ώστε να λειτουργεί ικανοποιητικά η ενδοεπικοινωνία" της κυβέρνησης με το κόμμα.

Πάντως η διαδικασία ανάδειξης του Ντεζίρ ως γενικού γραμματέως του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος από εσωκομματικούς του αντιπάλους χαρακτηρίστηκε "αδιαφανής", αλλά και "προαποφασισμένη".
Keywords
Τυχαία Θέματα