Ο αλεξης τσιπρας μεθυσε με το κρασι της πανεμορφης «αιθρας»!

Γράφει ο Κ.Π.
«Ασκού τον προύχοντα πόδα, μέγα φέρτατε λαών
μη λύσης, πριν εις άκρον Αθηναίων αφίκειας»
Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, μου θυμίζουν μύθους και αρχαία τραγωδία...
Πιστεύω ότι ο ίδιος και το επιτελείο του, έχουν πάθει βαριά κώφωση και πνευματική αναπηρία που συνοδεύεται από άνοια, μαζί και την όραση τους. Έχουν αδυναμία να ερμηνεύουν κελεύσματα του λαού, να καταλαβαίνουν, και να διαβάζουν μηνύματα
και «χρησμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζει το μύθο του Αιγέα και της πανέμορφης βασιλοπούλας Αίθρας, τον οποίο μέθυσε η ίδια για να τον παντρευτεί με προτροπή του πατέρα της βασιλιά Πιτθέα, όταν ο Αιγέας, μετά το Μαντείο των Δελφών που πήγε να ζητήσει τη συμβουλή της Πυθίας-διότι δεν μπορούσε να αποκτήσει γιό-πέρασε από την Κόρινθο και συνάντησε τον Πιτθέα. Ο Αιγέας δεν κατάλαβε τη συμβουλή-χρησμό που έδωσε η Θέμιδα στην Πυθία και «ξενέρωσε» στο παλάτι του Πιτθέα με την Αίθρα!!!

Τα υπόλοιπα σύμφωνα με τη μυθολογία είναι γνωστά. Ο Αιγέας τράβηξε αρκετά ποτηράκια πάρα πάνω και έγινε «φέσι». Παντρεύτηκε την Αίθρα, έμεινε έγκυος και γέννησε τον Θησέα, αλλά ο Αιγέας επέστρεψε στην Αθήνα, να βασιλεύσει, και παντρεύτηκε τη Μήδεια για να κάνει γιο! Ο πόλεμος με τον Βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και το γιό του Αιγέα, Θησέα με το Μινώταυρο είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Παραφράζοντας λοιπόν το μύθο, ο Αλέξης και η κυβερνησή του έχουν πολλά κοινά σημεία με αρνητικό πρόσημο, λόγω των ασθενειών που προαναφέραμε. Κώφωση, πνευματική αναπηρία, άνοια, όραση, ερμηνεία χρησμών και μηνυμάτων του λαού!

Ο Αλέξης Τσίπρας, κάτω από φανταστικές και απίθανες συγκυρίες. Λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων, από τις καταλήψεις και την ΚΝΕ, κατάφερε να πάρει την εξουσία η οποία τον μέθυσε κυριολεκτικά μόλις μπήκε στο «Μαξίμου» όπως η «Αίθρα» τον Αιγέα. Μαζί με καμιά 50νταριά κομματικοκράτες της μεταλλαγμένης «αριστεροδεξιόστροφης» αριστεράς, άρχισε την αποψίλωση της χώρας.

Ο Αλέξης έκανε πολιτική με «λόγια» και κατάφερε να πείσει τον ψηφοφόρο που ήταν απογοητευμένος και τυφλωμένος από μίσος και αγανάκτηση για τους προκατόχους του που τον είχαν οδηγήσει στην εξαθλίωση, να ψηφίσει μέσα στο «σκοτάδι», μη μπορώντας να διακρίνει τι «ψώνια» έπαιρναν την εξουσία. Έτσι σε μια ελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία η λάθος ψήφος οδήγησε τη χώρα σε κομματικοκρατία, στραβοπατήματα και στρουθοκαμηλισμό τους ανθρώπους που ανέλαβαν να κυβερνήσουν για πρώτη φορά αριστερά, τυφλωμένοι από το πάθος και δίψα για εξουσία.

Ένα κόμμα, μια παράταξη που το 2009 με δεκάδες συνιστώσες, διαφορετικών απόψεων και ιδεολογιών που έχει 4% και κινείται από την απλή αριστερά μέχρι την άκρα αριστερά, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι σε 5-6 χρόνια θα γίνει εξουσία με 36% και κυβερνητικό εταίρο ένα καθαρόαιμο περιθωριακό δεξιό κόμμα που βγήκε από το πουθενά όπως και τόσα άλλα.

Ο νεαρός πολιτικός, μεθυσμένος από μια νίκη που δεν φανταζόταν, με τη βοήθεια Αλαβάνου-τώρα έχει μετανιώσει- και άλλων δυνάμεων, εκτόπισε τον παλαίμαχο και σοβαρό Κουβέλη-που ίσως ήταν και ο μοιραίος άνθρωπος για τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου- και έφτασε στην κορυφή, δέσμιος ακραίων στοιχείων και συνιστωσών της παράταξής του.

Σήμερα, μετά την αποβολή των δήθεν «ακραίων αριστερών-ΛΑΕ», υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας. Ιδεολογικά και πολιτικά δεν γνωρίζει που πατάει και που βρίσκεται, παίρνοντας αλλοπρόσαλλες και επικίνδυνες αποφάσεις. Ουσιαστικά, δεν κυβερνάει. Τα κοράκια των δανειστών ζητούν όλο και περισσότερο «αίμα», ενώ το κουαρτέτο των εκπροσώπων, ανακρίνει και πιέζει συνεχώς τους υπουργούς για περισσότερες παραχωρήσεις.

Η βουλή, ο ναός της δημοκρατίας, με τα επείγοντα και κατεπείγοντα νομοσχέδια που ψηφίζει έχει γίνει ναός της ανομίας. Κάτι για το οποίο κατηγορούσε ως αντιπολίτευση τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει γίνει Συριζανελέικο καθεστώς!!!

αντιπολίτευση, να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «πινόκιο», και πολιτικούς απατεώνες. Πολιτικά ανήθικους, ακόμη να αναρωτιούνται κάποιοι πολιτικοί, πως ο ελληνικός λαός ψήφισε αυτούς τους «μ@λ@κες»(σημ:δεν είναι δικά μου λόγια).

Ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης να ομολογεί, ότι είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «ή, θα απαλλαγή από τους δήθεν αριστερούς ή θα χαθεί μαζί τους!!!». Σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ο πρώην υπουργός να δέχεται, άγρια επίθεση, απειλές, ακόμη και μηνυτήριες αναφορές. Να χαρακτηρίζουν τις αποκαλύψεις, σαχλαμάρες, μύθους, αστείες ιστορίες, φαντασιώσεις, ακόμη και αστυνομικές ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι. Ο ίδιος να απαντά: «Οι αριστεροί γοητεύθηκαν από την αστική τάξη και υπέκυψαν για να χτυπήσουν από μέσα……..». Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με πίεζαν να αφήσει ελεύθερους η αστυνομία συληφθέντες «μπαχαλάκηδες» από τις διαδηλώσεις. Και πολλά άλλα ανομολόγητα όπως αναφέρει.

Βλέποντας κανείς τα πρόσωπα της κυβέρνησης και τις «φάτσες» τους, νιώθεις περίεργα. Με κάτι «αφάνες» στο κεφάλι, και «ταγάρια» στον ώμο, με ανεφάρμοστες και περίεργες ιδέες να προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύονται, πονούν και δακρύζουν για τη δική του ευτυχία και «ευημερία»!!! Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στο «μεθύσι» της δόξας γι΄αυτό που ζει, έχει χάσει κάθε έλεγχο. Δέσμιος μιας ομάδας, δήθεν «αριστεριστών», βρίσκεται με τα πόδια σε δύο βάρκες και αδυνατεί να πάρει αποφάσεις σαν πραγματικός ηγέτης ποια βάρκα θα διαλέξει την ώρα που η χώρα βουλιάζει.

Πιστεύει, ότι Γεροβασίληδες, Παππάδες, Σκουρλέτηδες, Κατρουκαλάδες, Διάκοι, Καλόγεροι, Φλάμπουρα, Καμμένοι, και Τσακάλια, με άναρθρες «κραυγές», μαζί με τις γιαγιάδες στο προεδρείο της βουλής, που μέχρι να ολοκληρώσουν τη δεύτερη φράση έχεις ξεχάσει την προηγούμενη, θα τον κρατήσουν στην εξουσία!!! Ακόμη, μια σκληροπυρηνική ομάδα κρούσης και λασπολογίας να συμπάσχει στο έργο. Βουλευτές, Ρηγαίοι και μη, να πρωταγωνιστούν σε απεργίες και διαδηλώσεις, εναντίον της κυβέρνησης που υπηρετούν. Ένα απέραντο κυβερνητικό τρελοκομείο στο αποκορυφωμά του.
Το τέλος μιας πολιτικής ανωμαλίας και αστάθειας της χώρας για την οποία είναι υπεύθυνο όλο το πολιτικό σύστημα για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας πολύ γρήγορα θα τελειώσει. Η άνοδος στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ήδη φτωχοποιημένη και εξαθλιωμένη κοινωνία και χάθηκε πολύτιμος χρόνος για έξοδο από την κρίση.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα ίδια του τα λάθη, στα οποία τον οδήγησαν και οι πολιτικοί. Ας ευχηθούμε, η μοίρα, κάποια στιγμή να του χαμογελάσει στο μέλλον!

Μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή που θα δώσει ο ίδιος ο λαός μας ίσως δώσει τη λύση και απαλλάξει τη χώρα μας από περισσότερα δεινά και της δώσει αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και χαμόγελο. Το 2016 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων και κοινωνικής ρήξης. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αντέξει την πίεση της κοινωνίας. Ας φροντίσει από τώρα να μην έχει την τύχη του Αιγέα και ένα νέο «Αιγαίον-Τσιπραίον». Μακάρι να διαψευστεί αυτή μας η εκτίμηση και να αρχίσει σύντομα η ανόρθωση της χώρας μας από τον ίδιο, θα είμαστε διπλά χαρούμενοι!
Keywords
Τυχαία Θέματα