Ντορα: δεν θα υπαρξει αλλη διαπραγματευση μετα τη νεα δανειακη συμβαση

19:08 5/1/2012 - Πηγή: Fimotro
«Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια και, μέσω της συνεννόησης και της συνένωσης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, θα πρέπει να αποφύγουμε το να λυγίσει οικονομικά» διεμήνυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, από το Ρέθυμνο... όπου βρίσκεται. «Το 2012 θα είναι μία δύσκολη χρονιά, όμως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για την Ελλάδα,
όσο και για το μέλλον των επόμενων γενεών, σε μία περίοδο μάλιστα όπου ακόμα και το πολιτικό σύστημα, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης πλήττονται», είπε η κ. Μπακογιάννη.
Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια, την οποία πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό: Ό,τι δηλαδή, περιθώρια άλλης διαπραγμάτευσης μετά τη σύναψη της νέας δανειακής συμφωνίας, δεν θα υπάρξουν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν προτάσεις ολοκληρωμένες ώστε να δείξουμε προς τους εταίρους μας πως είμαστε χώρα με ανάστημα».Σημείωσε, ωστόσο, ότι μεγάλες δυνατότητες στη διαπραγμάτευση, από ελληνικής πλευράς, δεν υπάρχουν, όμως, είναι υποχρέωση των κομμάτων να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να καταθέσουν κοστολογημένες προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και κυρίως «να υπάρξει συνεννόηση για άμεσες δράσεις που θα προστατεύσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, όσους βαρύνονται με στεγαστικά δάνεια και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».Η ΔΗΣΥ, όπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, στηρίζει την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, αλλά επικρίνει τα κόμματα εκείνα που είναι και συμπολίτευση, αλλά και αντιπολίτευση.Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της τοπικής Επισκοπής καθώς επίσης και για την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ρέθυμνο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη όλοι οι πολιτικοί και όσοι διαχειρίζονται τις τύχες των πολιτών και τα θέματα της κοινωνίας να βρεθούν κοντά στο λαό, να επικοινωνήσουν μαζί του, ώστε να έχουν ιδία αντίληψη της καθημερινότητας και των προβλημάτων. «Ακόμα και αν δεν μπορούμε να δίνουμε, μπορούμε να δινόμαστε», ανέφερε ο μητροπολίτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα