Νταβουτογλου: yπο κρατηση τεσσερις υποπτοι για το μεκαελειο στην κωνσταντινουπολη...

21:45 13/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Μετά τη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να σχετίζεται με τη φονική έκρηξη...
στην πλατεία Σουλταναχμέτ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης που σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως έχουν τεθεί υπό κράτηση συνολικά τέσσερις ύποπτοι.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διευκρίνισε πως τέσσερις άνθρωποι κρατούνται καθώς σχετίζονται με το τραγικό περιστατικό.

Στο
μεταξύ, ο Νταβούτογλου επιβεβαίωσε πως ο 28χρονος δράστης διατηρούσε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δήλωσε πως ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ για «διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος» και τόνισε πως «υπάρχουν μυστικοί παράγοντες πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αποκαλύψουν ποιος χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος σαν «εξωτερικό συνεργάτη».

Όσο για τον δράστη, ο Νταβούτογλου εξήγησε πως εισήλθε στη χώρα σαν πρόσφυγας και οι κινήσεις του δεν παρακολουθούνταν καθώς δεν βρισκόταν σε λίστα υπόπτων.

Εντούτοις, τόνισε ότι η Τουρκία θα λάβει περισσότερα μέτρα ασφαλείας στις πολυπληθείς περιοχές της χώρας, έπειτα από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανέφερε πως ο Ναμπίλ Φαντλί που γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία εισήλθε στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα και είχε ζητήσει άσυλο σε κέντρο μετανάστευσης στο δήμο της Ζειτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης.

Η τουρκική εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως ο άνδρας έφτασε στο αρμόδιο κέντρο μετανάστευσης μαζί με ακόμα τέσσερις άνδρες και παρέμεινε σε αδήλωτη διεύθυνση για λίγες ημέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα