Νοθεια των εκλογικων αποτελεσματων καταγγελλει η αντιπολιτευση στη μαλαισια...

14:21 6/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Έκκληση για «εθνική συμφιλίωση» απηύθυνε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζά μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, με την αντιπολίτευση όμως να αμφισβητεί ανοικτά τα εκλογικά αποτελέσματα...
και να καταγγέλλει «μαζική νοθεία».
«Η απόφαση αυτή, είναι μια απόφαση του λαού», δήλωσε ο Νατζίμπ στους υποστηρικτές του, λίγο μετά την ανακοίνωση της νίκης του κόμματός του, Εθνική Οργάνωση της Ενωμένης Μαλαισίας (UMNO) που κυβερνά τη χώρα από το 1957. «Ένα από τα προγράμματα που θα εφαρμόσουμε,
είναι αυτό της εθνικής συμφιλίωσης», πρόσθεσε απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για νοθεία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, ο συνασπισμός του πρωθυπουργού, Εθνικό Μέτωπο (Barisan Nasional), κέρδισε 133 από τις 222 έδρες του κοινοβουλίου, χάνοντας μόνο δύο έδρες παρά την προεκλογική υπόσχεση του δημοφιλούς ηγέτη της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ ότι θα βάλει τέλος στην 56χρονη κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Ιμπραχίμ κατήγγειλε μαζικά κρούσματα νοθείας, υποστηρίζοντας ότι «είκοσι με τριάντα έδρες χάθηκαν με πολύ μικρή πλειοψηφία».
«Οι εκλογές αυτές αμαυρώθηκαν από νοθεία και η εκλογική επιτροπή απέτυχε» να την αποτρέψει, είπε σε εκπροσώπους του Τύπου. «Είκοσι ως τριάντα έδρες χάθηκαν με πολύ ισχνές πλειοψηφίες», υποστήριξε και διεμήνυσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του Λαϊκή Συμμαχία (Pakatan Rayak) θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει να «του κλέψουν τη νίκη», κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε νοθεία σε μεγάλη κλίμακα.
Keywords
Τυχαία Θέματα