Νεος γυρος κινητοποιησεων για το ασφαλιστικο

10:16 26/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών και ελεύθερων επαγγελματιών μετά την άκαρπη συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων με την κυβέρνηση...

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν την απεργία - αποχή από τα τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο, έως και την Παρασκευή 29 Ιανοαρίου. «Οι Έλληνες μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε
το υπουργείο εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, χαρακτηρίζοντάς τον «αγώνα για την επιβίωση».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος ανακοίνωσε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου με 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιανουαρίου. Σημείωσε πως χρειάζεται ένα νομοσχέδιο που να δίνει προοπτική στον τόπο για να έχει δουλειά ο νέος επιστήμονας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξαναδεί το νομοσχέδιο, «καθώς αυτό επιβαρύνει σημαντικά όλους τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες».
Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, ήδη ένας στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του, ενώ το ποσοστό αναμένεται να εκτιναχθεί εάν εφαρμοστεί το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει, η αύξηση των εισφορών που θα κυμανθεί στο 32% με 34% του καθαρού εισοδήματος σε συνδυασμό με τη φορολόγηση που αντιστοιχεί στο 35% δημιουργεί συνολική επιβάρυνση της τάξεως του 70% επί των καθαρών εισοδημάτων των γιατρών.
Εκτός επαγγέλματος
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ, «οποιοδήποτε σχέδιο στοχεύει να εισπράξει από τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες περισσότερο από το 40% του εισοδήματος θα αποτύχει στην πράξη. Αν περάσει αυτό το ασφαλιστικό, η χώρα θα μείνει χωρίς μηχανικούς, χωρίς γιατρούς, χωρίς δικηγόρους, χωρίς φαρμακοποιούς, χωρίς οικονομολόγους, χωρίς όλους αυτούς που στηρίζουν καθημερινά την κοινωνία και την οικονομία, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα