Νεο τετ α τετ ολαντ - μερκελ μετα τις βρυξελλες

17:23 2/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Το πρώτο τετ-α-τετ μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών θα έχουν την προσεχή Κυριακή ο Φρανσουά Ολάντ και η Ανγκελα Μέρκελ στη Ρεμς της βορειοανατολικής Γαλλίας, στο πλαίσιο...
εκδήλωσης για την 50ή επέτειο της συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σχετική ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones.
Οι ηγέτες Γαλλίας
και Γερμανίας θα έλθουν ενώπιος ενωπίω στον απόηχο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής που οδήγησε σε υπαναχώρηση της γερμανίδας καγκελαρίου στο θέμα της αγοράς ομολόγων και της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τους ευρωμηχανισμούς διάσωσης υπό το βάρος των πιέσεων Ιταλίας και Ισπανίας.
Παράλληλα, την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη για το 2012 και το 2013 εξαιτίας του επιδεινούμενου οικονομικού κλίματος, μία κίνηση που ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερα μέτρα λιτότητας.
Στη Γερμανία, εν τω μεταξύ, η Μέρκελ βρίσκεται ενώπιον νέων εμποδίων στο δρόμο για την οριστική επικύρωση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης (ESM) αφότου πολιτικοί της αντίπαλοι κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο πρόκειται να αποφανθεί επί του μηχανισμού στις 10 Ιουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα