Νεο "μπλοκο" μπαλτακου στο αντιρατσιστικο νομοσχεδιο

14:50 22/5/2013 - Πηγή: Fimotro
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ...
Νέα παρέμβαση στο θέμα του αντιρατσιστικού νόμου έκανε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας...
και αφορούσαν την επεξεργασία του νομοσχεδίου από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ), η οποία φέρεται να το έκρινε ως «νομοπαρασκευαστικά άρτιο» δίχως συνταγματικά κωλύματα, ο κ. Μπαλτάκος διευκρίνισε ότι στην συνεδρίαση της ΚΕΝΕ «έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις
(σ.σ. από τους αρμοδίους παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης) καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του».

Επίσης, δήλωσε με νόημα ότι η ΚΕΝΕ «όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου».

Οι πληροφορίες που προσπαθεί να ανασκευάσει ο κ. Μπαλτάκος ανέφεραν πως οι νομικοί που απαρτίζουν την επιτροπή αποφάνθηκαν στην συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαίου, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έχει συνταγματικά κωλύματα, ωστόσο φέρονται να επισήμαναν πως θα πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν ορισμένοι σημαντικοί όροι που έχουν σχέση με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου (όπως οι όροι «μίσος», «γενοκτονία», «εθνότητα» κ.ά.).

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης έχει ως εξής: «Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα Τύπου ως προς την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Η ΚΕΝΕ συνεδρίασε χθες σε αρχική συνεδρίαση και εξέτασε το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

2. Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του.

3. Η ΚΕΝΕ, όπως πάντα γίνεται, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου».
Keywords
Τυχαία Θέματα