ΝΕΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

16:31 22/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας ζητώντας την «ανατροπή του καθεστώτος» του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.Οι διαδηλώσεις στην πόλη αυτή γίνονται...
μία ημέρα μετά την άρση από τον πρόεδρο ?σαντ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ίσχυε στη χώρα για σχεδόν 50 χρόνια.
Η άρση του μέτρου αυτού αποτελούσε ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών στη Συρία.
Παράλληλα οι Σύριοι
ακτιβιστές που συντονίζουν τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Άσαντ αξίωσαν σήμερα την κατάργηση του μονοπωλίου στην εξουσία που έχει το κόμμα Μπάαθ του σύρου προέδρου και την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος.
Στην πρώτη κοινή ανακοίνωση που εκδίδουν από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις στη Συρία πριν από πέντε εβδομάδες, οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που εκπροσωπούν τις επαρχίες σε όλη τη Συρία, υπογραμμίζουν ότι «τα συνθήματα για ελευθερία και αξιοπρέπεια μπορούν να γίνουν πράξη μόνον μέσω μιας ειρηνικής δημοκρατικής αλλαγής».
"Όλοι οι κρατούμενοι συνείδησης πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Ο υπάρχων μηχανισμός της ασφάλειας πρέπει να διαλυθεί και να αντικατασταθεί από έναν με συγκεκριμένη δικαιοδοσία, ο οποίος θα λειτουργεί βάσει του νόμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή, αντίγραφο της οποίας εστάλη στο Ρόιτερς.
Keywords
Τυχαία Θέματα