Νεες αιματηρες επιθεσεις στη συρια

22:29 13/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Χάμα και βομβάρδισαν τη Ντούμα, κοντά στη...
Δαμασκό, ένα μήνα μετά την έναρξη της εκεχειρίας στη χώρα.

Από τις επιχειρήσεις αυτές του συριακού στρατού και από τις μάχες μεταξύ λιποτακτών και στρατιωτών έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι «πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια επίθεσης στο (χωριό) Ταϊμανάατ αλ Γαμπ στην επαρχία Χάμα». Στο ίδιο χωριό δεκαοκτώ άνθρωποι
τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, ενώ πολλά σπίτια κάηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο έκανε λόγο για βομβαρδισμούς και σε άλλες περιοχές της επαρχίας.

Βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές δείχνουν επίσης βομβαρδισμούς, κυρίως στην επαρχία Ντεράα, όπου πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν, όπως και στην πόλη Κουσέιρ της επαρχίας Χομς, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Συνολικά από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της Συρίας, κυρίως στα περίχωρα της Δαμασκού, σκοτώθηκαν 18 άμαχοι, πέντε στρατιώτες και δύο λιποτάκτες, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα