Νεα γενικη απεργια στις 18 οκτωβριου απο γσεε - αδεδυ


Νέα γενική πανεργατική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτωβρίου. Η απόφασή τους αυτή ανακοινώθηκε κατά...
τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ίδιας Συνέντευξης Τύπου ανακοινώθιηκε ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
στις 16 Οκτωβρίου θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Επιπλέον οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προσανατολίζονται σε ενιαία ημέρα απεργιακής κινητοποίησε σε όλες τις χώρες του νότου που πλήττονται από την οικονομική κρίση μέσαστον μήνα Νοέμβριο.

Το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο συνεδρίασε, νωρίτερα, το πρωί, στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του Συμβουλίου, απαρτίζεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Η ημερομηνία της 18ης Οκτωβρίου ορίστηκε επειδή συμπίπτει με την ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο αποφάσισε την κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της κινητοποίησης της Τρίτης, με αφορμή την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ, για την οποία οι διοργανωτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι και σημειώνουν ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι δεν είχε κηρυχθεί απεργία και υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες μετακίνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα