Νεα επιχειρηση διασωσης των εγκλιβισμενων στην ανταρκτικη

10:44 2/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Στα πρώτα στάδια βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η τελική επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του παγιδευμένου πάνω από μια εβδομάδα στους πάγους της Ανταρκτικής ρωσικού ερευνητικού πλοίου...
MV Akademik Chokalskii. Μια επιχείρηση που είχε ξεκινήσει ήδη από την επομένη των Χριστουγέννων, όταν το ρωσικό πλοίο “κόλλησε” στους πάγους εν μέσω θύελλας, διήρκησε πάνω από μία εβομάδα με τη συνδρομή τριών εκ των ισχυρότερων παγοθραυστικών του Νοτίου Ημισφαιρίου και όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί όχι δια θαλάσσης, αλλά από αέρος!

Κι αυτό γιατί μετά την αποτυχία των παγοθραυστικών να απεγκλωβίσουν
το πλοίο, ελήφθη η απόφαση αυτό να εκκενωθεί με τη βοήθεια του ελικοπτέρου που διαθέτει το κινεζικό παγοθραυστικό Snow Dragon.

«Το κινεζικό ελικόπτερο έφθασε στο Chokalskii. Φεύγουμε, αυτό είναι βέβαιο 100%», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κρις Τέρνι, ο επικεφαλής της αποστολής του ρωσικού ερευνητικού πλοίου MV Akademik Shokalskiy, πάνω στο οποίο βρίσκονται συνολικά 74 άνθρωποι, αποκομμένοι από τις 24 Δεκεμβρίου, περίπου 2.800 χιλιόμετρα νότια του Χόμπαρτ της Τανζανίας.

Η διάσωση μέσω ελικοπτέρου – σε μια επιχείρηση που αναμένεται να διαρκέσει περίπου πέντε ώρες – αποτελούσε την τελευταία επιλογή που είχε απομείνει στα τρία παγοθραυστικά -γαλλικό, κινέζικο, αυστραλιανό- τα οποία είχαν πραγματοποιήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σπάσουν τον πάγο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το MV Akademik Shokalskiy.
Keywords
Τυχαία Θέματα