ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

19:41 6/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Νέο "μαχαίρι" στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων με οριζόντιες περικοπές, που θα φτάσουν έως και έναν μισθό τον χρόνο κατά μέσον όρο, περιλαμβάνουν τα μέτρα που συμφώνησε το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα και θα συζητηθούν σήμερα στο άτυπο υπουργικό...

 συμβούλιο.

Επίσης συμφωνήθηκε η εφαρμογή της "μισθωτής εφεδρείας", καθώς και απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίοι δεν θα "περνούν" την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ.
Αναλυτικά τα μέτρα που θα συζητηθούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι:

Οριζόντιες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων
Θεσμοθέτηση εισφοράς 3% για την ανεργία επί των μεικτών αποδοχών, όπως ισχύει και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα καταβάλλουν το 2,5% (από 2% που ίσχυε μέχρι σήμερα) και οι εργοδότες άλλο ένα 2,5%, ανεβάζοντας το ύψος της εισφοράς στο 5%.
Στον δημόσιο τομέα υπολογίζεται ότι το σύνολο των 770.000 υπαλλήλων θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 40 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο με τη θεσμοθέτηση της νέας εισφοράς.
Μείωση του κινήτρου απόδοσης κατά 50%. Στις κατηγορίες υπαλλήλων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το κίνητρο απόδοσης θα μειωθεί κατά περίπου 30 ευρώ τον μήνα, ενώ στις κατηγορίες τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το ποσό της περικοπής ξεπερνά τα 45 ευρώ.
Η απόδοση των παραπάνω μέτρων θα οδηγήσει σε ετήσιες περικοπές κατά μέσο όρο σε κάθε δημόσιο υπάλληλο που θα φτάνουν τα 960 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα