Νεα αντιπαραθεση κεδικογλου-σκουρλετη

19:38 6/1/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Για μεταγενέστερη ημερομηνία αναβλήθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα, της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, υπό τον...
αντιπρόεδρο του ΕΚ 'Οτμαρ Κάρας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία της Επιτροπής του ΕΚ.

Η αναβολή της επίσκεψης πυροδότησε πολιτική κόντρα ανάμεσα
στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο κ. Νίκος Χουντής δήλωσε εκτίμησε ότι η επίσκεψη αναβλήθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. Όπως μάλιστα, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οι Σαμαράς και Σουλτς συμφώνησαν σε αυτή την αναβολή προκειμένου να μην χαλάσουν τις φιέστες για το «success story» της κυβέρνησης.

«Η παρουσία στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα χαλούσε τις φιέστες του λεγόμενου success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα. Η παρουσία της Επιτροπής θα έδινε την ευκαιρία να ακουστούν ξανά τα ερωτήματα για τις τεράστιες ευθύνες όσων μας έβαλαν στα δεσμά των συνεχών μνημονίων και όσων χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο μιας νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρώπης. Ό,τι προσπάθειες και αν κάνουν, όμως, δεν μπορούν να αποφύγουν τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αποφύγουν την οργή του ελληνικού λαού», τόνισε συγκεκριμένα.

Τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μιλά για μία «πανικόβλητη κυβέρνηση» που «με την αρωγή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας» και «τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου».

«Την κυριεύει ο φόβος μπροστά στον καταλογισμό και των δικών της ευθυνών από την υιοθέτηση ενός καταστροφικού προγράμματος, που βύθισε τη χώρα σε βαθιά ύφεση και γεννά καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης», σχολίασε ακόμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα