Νδ: ενοτητα και… παλη

Του Κάπα Σαρδάμ
Σκληρή αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών της γαλάζιας παράταξης κατά τη νυχτερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπήκε ορμητικά...
στην παλαίστρα της αίθουσας συνεδρίασης φορώντας ένα ολόσωμο σφιχτό μαγιό από spandex γαλάζιο χρώματος, ένα ύφασμα bloodrag στον λαιμό του, για να σταματήσει τυχόν αιμορραγία, και ελαφρά παπούτσια με
σόλα από καουτσούκ που αυξάνουν την κινητικότητα. Μόλις εντόπισε τον αντίπαλό του Απόστολο Τζιτζικώστα, του όρμησε κραυγάζοντας το όνομα του πρώτου Έλληνα ολυμπιονίκη στην πάλη Ευρύβατου, σπαρτιατικής καταγωγής, νικητή το 708 π.χ. Ο Θεσσαλονικιός, ξεπερνώντας ταχύτατα τον αιφνιδιασμό, έσκυψε και πήρε θέση μάχης, αφού έβγαλε το σακάκι του. Ο Άδωνις γρήγορα έδειξε τα προσόντα του. Με επιδεικτικό τρόπο –προϊόν της μακράς σπαρτιατικής του αγωγής– εφήρμοσε όσες λαβές ήξερε και δεν ήξερε. Τον έπιασε διαμέσου της πλάτης και τον έριξε κάτω. Τον άφησε να σηκωθεί και αστραπιαία τον ξανάριξε διαμέσου του στήθους. Περιμένοντάς τον να ξανασηκωθεί τον ανέτρεψε από τα πλάγια. Ξαναπεριμένοντάς τον να ξανασηκωθεί –ερείπιο από τις πτώσεις ο Θεσσαλονικιός– τον χτύπησε σαν χταπόδι με τη λαβή «ανατροπή του αντιπάλου εμπρός διαμέσου του κεφαλιού». Μιλάμε για «μπαμ και κάτω!», υπό τα θερμά –πέντε έξι όλοι κι όλοι– χειροκροτήματα των οπαδών του Αδώνιδος.
Εκείνη την ιερή στιγμή εμφανίζεται από το πουθενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, της κατηγορίας φτερού, με λευκή στολή καράτε και τη μαύρη ζώνη. Υπό τις ιαχές του παραληρούντος κοινοβουλευτικού πλήθους –καμιά δεκαπενταριά– φωνάζοντας «Τόντε Τότε», που στα ιαπωνικά σημαίνει «Κινεζικό χέρι», κατάφερε το πρώτο χτύπημα με «άγκε τσούκι», τουτέστιν γροθιά που ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω με περιστροφή του καρπού κατά 90 μοίρες. Ο Γεωργιάδης τα χρειάστηκε. Ανασυντασσόμενος εφόρμησε προς τον ιδεολογικό του αντίπαλο, ανακράζοντας την αρχαιόπρεπη ιαχή «Ελελεύ», αλλά δέχθηκε μια «τάκε τσούκι», δηλαδή μια γραμμική γροθιά με την παλάμη κάθετη, υποχρεώνοντάς τον να προβεί σε έναν τακτικό ελιγμό ανεβαίνοντας στο έδρανο του Προεδρείου. Σε χρόνο dt ο Κυριάκος επετέθη με μια «ούρα τσούκι», με μια γροθιά ανεστραμμένη, αμέσως μετά με «μαβάσι τσούκι», με πλαϊνή ημικυκλική γροθιά, για να ακολουθήσει μια «κάγκε τσούκι», μια αγκιστρωτή γροθιά, που έφερε τον δεξιό συνυποψήφιό του στην άκρα δεξιά πλευρά της αίθουσας, ενώ οι μητσοτακικοί –πλην Ντόρας– ούρλιαζαν από την ιδεολογική τους χαρά! Ο Κυριάκος γύρισε προς το κοινό του, σήκωσε ψηλά τα χέρια σε θριαμβικό χαιρετισμό, έβγαλε μια κραυγή «σούτο ούτσι», που στα ιαπωνικά σημαίνει «χέρι σπαθί», προαναγγέλλοντας το περιώνυμο πανίσχυρο χτύπημα που θέλει τα δάκτυλα ενωμένα και τεντωμένα, τον αντίχειρα λυγισμένο προς το εσωτερικό της παλάμης και που, αν το εκτελέσεις σωστά, στοχεύοντας ένα ευαίσθητο σημείο του αντιπάλου, μπορεί να προκαλέσει άμεσο θάνατο, άρα και ιδεολογική αφάνεια.
Ο κεντρώος νεο-φιλελεύθερος Κυριάκος δεν δίστασε ουδ’ επί στιγμήν. Και αυτό που τον έκανε να είναι έμπλεος πάθους δεν είναι τόσο η δίψα του να εξολοθρεύσει τον δυναμικό δεξιό, όσο η χαρά του να κάνει τη ζηλιάρα αδελφή του Ντόρα να βάλει τα κλάματα που θα γινόταν εκείνος αρχηγός, κλέβοντάς της το παιδικό της όνειρο. Την έψαξε φευγαλέα στην αίθουσα και την έπιασε να κάνει χειρονομίες εναντίον του, οπότε δεν είχε πια κανέναν ενδοιασμό. Ύψωσε τη γροθιά του για το τελικό χτύπημα στον πελιδνό Άδωνι, αλλά… Αλλά στην αίθουσα εισήλθε ο μέχρι τέλους υποψήφιος κ. Βαγγέλας Μεϊμαράκης ξεσηκώνοντας τα θυελλώδη παλαμάκια, όταν ακούστηκε να ρωτάει ευγενέστατα δεξιά αριστερά : «Μίλησε καμιά κουφάλα;». Με ταχύτητα φωτός οι συνυποψήφιοί του ετράπησαν εις φυγείν αδυνατώντας να τον αντιμετωπίσουν με τα άπταιστα γαλλικά που παρέδιδε!

(ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ…ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, 28-29 / 11/ 15 )
Keywords
Τυχαία Θέματα