Νδ : eniαια σταση ζητα απο τους βουλευτες του ο μειμαρακης...

17:30 15/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Τη χάραξη συντεταγμένης πορείας από όλους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει...
ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είναι προγαμματισμένη να ξεκινήσει πριν από τη συζήτηση την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που επικυρώνει τη συμφωνία την οποία υπέγραψε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει γίνει από το
πρωί αποδέκτης γκρίνιας από βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι εκλέγονται σε νησιωτικές περιοχές και επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να υπερψηφίσουν οι ίδιοι τα μέτρα για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και αυτά να κταψηφιστούν από τους συναδέλφους τους που έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους καθησύχασε λέγοντας ότι λαμβάνει υπόψιν τους τις εύλογες ανησυχίες και ενστάσεις τους, αλλά προέχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφραστεί ενιαία και, όπως πρόσθεσε, αυτό θα επιδιωχθεί να γίνει κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία "όλοι μαζί θα αποφασίσουμε τη στάση που θα τηρήσουμε".

Στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κυβερνητικών κομμάτων και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγείται σε διάσπαση, αλλά αποφεύγουν να πυροδοτήσουν το κλίμα, εκτιμώντας ότι οι παρεμβάσεις τους μπορεί να φρενάρουν την προϊούσα διάλυση που εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί στη βραδυνή ψηφοφορία.

Αν και η συντριπτική πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών αναγνωρίζει ότι η υπερψήφιση της συμφωνίας είναι μονόδρομος για την αξιωματική αντιπολίτευση, πυκνώνουν οι φωνές στο εσωτερικό της που αναφέρονται στις διαφοροποιήσεις βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε εμείς να βγάλουμε για μια ακόμη φορά "το φίδι από την τρύπα" και κάποιοι άλλοι να παριστάνουν ότι είναι "άσπιλοι" και "αμόλυντοι", αλλά να μένουν στους υπουργικούς θώκους και στα έδρανα της Βουλής», υποστηρίζουν κοινοβουλευτικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πνεύμα αυτό που είναι διάχυτο στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και να μεταφερθεί στην Ολομέλεια από τους εισηγητές του κόμματος και πιθανότατα από τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα