Ναυαγιο στο παρισι με την τροϊκα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΥΡΙΟ
Σε ναυάγιο κατέληξαν, όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την Τρόικα. Η εκκρεμότητα παρατείνεται και πλέον τα πάντα μοιάζουν μετέωρα, ακόμη και το σενάριο των έκτακτων πολιτικών...
εξελίξεων παραμένει ανοιχτό. Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες κατατείνουν στην εκτίμηση ότι παρά τη «σύγκλιση σε πολλά» απέχουμε πολύ ακόμη από μια συμφωνία με την τρόικα
για την αξιολόγηση προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Πράγμα που σημαίνει ότι παρατείνεται η αγωνία και ο κίνδυνος μιας γενικευμένης περιπλοκής αντί να αμβλύνεται να αυξάνεται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική πλευρά πηγάζει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο, σύμφωνα με έκφραση ανώτερου κυβερνητικού στελέχους, «μετακινούσε συνεχώς στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης τα γκολπόστ σαν να μην ήθελε την επίτευξη συμφωνίας».

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος εκτιμούσε ότι οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν απόλυτα εχθρικοί σαν να μην έχουν συγχωρέσει την ελληνική απαίτηση για απομάκρυνσή τους από τις ελληνικές οικονομικές υποθέσεις.

Τα εμπόδια ήταν συνεχή, η επίκληση του δημοσιονομικού κενού διαρκής και η απαίτηση για διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων σταθερή. Όπως και συνεχείς ήταν οι απειλητικές αναφορές για εξάμηνη παράταση του μνημονίου, η οποία αν επέλθει θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προσπάθησε να καλύψει τις απαιτήσεις για δημοσιονομικό κενό, χωρίς όμως επιτυχία και πλέον θα ακολουθήσει νέος γύρος διαβουλεύσεων - τηλεφωνικών αυτή τη φορά - μήπως και πεισθούν οι τροϊκανοί να έλθουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Επιπλέον κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρούσε την Τετάρτη να επικοινωνήσει με ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις πολιτικής λύσης εμπρός στο αδιέξοδο των τεχνικοοικονομικών διαβουλεύσεων, που διαμορφώνει η συμμαχία Σόιμπλε και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα