''ναι'' στην αποφυλακιση μπουκουρα λενε δυο εισαγγελεις...

10:52 18/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Tην αποφυλάκισή του Στάθη Μπούκουρα ζητούν δυο εισαγγελικοί λειτουργοί με σχετικές προτάσεις τους προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Αν οι προτάσεις τους...
γίνουν δεκτές τότε θα αποφασιστεί η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ανεξάρτητου (πλέον) βουλευτή με όρους και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδό του του από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Στάθης Μπούκουρας θα είναι ο πρώτος κατηγορημένος που θα βρεθεί εκτός φυλακής, στο πλαίσιο της μεγάλης ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.


Ειδικότερα, η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση του προφυλακισμένου βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δεύτερη πρόταση περί αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Στάθη Μπούκουρα έρχεται από την εισαγγελέα κυρία Στεφανάτου. Η εισαγγελέας προτείνει να παύσει μετά το πέρας του εξαμήνου η κράτηση του βουλευτή και να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ο Στάθης Μπούκουρας έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και έχει διαφοροποιηθεί πλήρως από την «γραμμή» που τηρούν άλλοι συγκατηγορούμενοι του βουλευτές ενώπιον των ανακριτριών. «Ήμουν ξένο ένα «ξένο» σώμα στη Χρυσή Αύγη.

Πάσχω από κατάθλιψη και λαμβάνω θεραπευτική αγωγή... όσο όμως διαρκεί η άδικη προφυλάκισή μου και βρίσκομαι έγκλειστος των φυλακών, το πρόβλημα υγείας μου γιγαντώνεται, αντί να θεραπεύεται και πλέον έχω φτάσει να απωλέσω, λόγω της απώλειας όρεξης που συνοδεύει την κατάθλιψη, 20 κιλά», ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα που είχε καταθέσει στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου απολογούμενος για την συμπληρωματική κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του για συγκεκριμένο αδίκημα είχε αφεθεί ελεύθερος, αλλά είχε οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή καθώς έχει προφυλακιστεί για το (βασικό) αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα με τον Στάθη Μπούκουρα, εισαγγελείς και εφέτες μέλη των αρμοδίων δικαστικών συμβουλίων εισηγούνται την απόρριψη ανάλογων αιτημάτων που καταθέτουν και άλλοι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τόσο οι προτάσεις των εισαγγελέων όσο και τα βουλεύματα που εκδίδονται λένε «όχι» στην αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης.

Χαρακτηριστικό είναι το βούλευμα 1354/2014 του συμβουλίου Εφετών με το οποίο οι δικαστές απορρίπτουν το αίτημα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου για αποφυλάκιση. Απορριπτικοί είναι και οι εισαγγελικές προτάσεις προς το δικαστικό συμβούλιο αναφορικά με το αίτημα του Δημήτρη Κουκούτση περί αντικατάστασης του όρου του κατ' οίκον περιορισμού όπως και για αυτά των Νικόλαου Κούζηλου και Γιώργου Γερμενή για αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με όρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα