''ναι σε κυβερνησεις συνεργασιας, αλλα οχι τωρα''...

Απέκλεισε επί του παρόντος ο Φώτης Κουβέλης τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση της πρότασης νόμου για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα», ...
ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς
τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, όχι όμως «γενικά και αόριστα, αλλά με προγραμματική συμφωνία που θα έχει αντανάκλαση στην κοινωνία».
«Εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν τότε οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αυτοσκοπός», πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε».
Αναφορικά με τον τρόπο που αναδείχθηκαν σχετικές δηλώσεις του, απηύθυνε έκκληση να καταγράφονται όσα λέει και όχι να αναδεικνύονται οι ερμηνείες τους.
Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε προεκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, λέγοντας ότι το κόμμα του θα έχει τη δική του παρουσία στις εκλογές.
«Θέλει τη συμπαράταξη με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, της ευρωπαϊκής σοσιαλιδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου. Αυτόν τον χώρο θέλουμε να συγκροτήσουμε και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Στο συνέδριό μας θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα αυτά», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τα περί πρόσκλησης σε αποστασία του Αλέξη Τσίπρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι επρόκειτο για μία πολιτική παρέμβαση λανθασμένη, που όμως δεν πρέπει να αναδεικνύεται ως προτροπή σε αποστασία.
«Η πολιτική αντιπαράθεση», συμπλήρωσε, «δεν πρέπει να γίνεται με αναφορές στο μακρινό πολιτικό παρελθόν της χώρας».
Τέλος, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το προϋπολογισμό, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη Βουλή όσο διατηρεί τη δεδηλωμένη.
Τι είπε για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24 και ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει με τη ΔΗΜΑΡ σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης είπε: «Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς το αποδείξαμε αυτό ως αναγκαιότητα τον Ιούλιο το 2012».
«Αλλά οι κυβερνήσεις συνεργασίας», πρόσθεσε, «πρέπει να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε μονοκομματικές συμπεριφορές, αλλά και αυτό που παράγει η συνεργατική κυβέρνηση να αντανακλά στην ασκούμενη πολιτική».
«Άρα δεν το απορρίπτετε», σχολίασε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως» (σ.σ. δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση Αριστεράς).
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα