''να τι θα συμβει αν η ελλαδα δεν πληρωσει το δντ''...

13:11 25/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Το τι θα επακολουθήσει εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ εξετάζει η αμερικανική επενδυτική BofA...
Σύμφωνα με το σενάριο της, σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα λάβει έναν μήνα ως περίοδο χάριτος, αλλά στη συνέχεια, εάν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερο σενάριο.

Τα γεγονότα θα εκτυλιχθούν
ως εξής:

Το ΔΝΤ θα στείλει άμεσα προσωπικό καλώντας την Ελλάδα να πληρώσει. Η Ελλάδα δεν θα μπορει να χρησιμοποιήσει τους πόρους του Ταμείου εφόσον δεν πληρωθεί η δόση.

Μετά από δύο εβδομάδες, το ΔΝΤ θα ξαναπροειδοποιήσει, στέλνοντας ανακοίνωση, στην οποία θα τονίζεται η σοβαρότητα της κατάστασης και θα απαιτείται η διευθέτηση της πληρωμής.

Μετά από έναν μήνα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, στην περίπτωση αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ, ενημερώνει το εκτελεστικό συμβούλιο ότι υπάρχει υποχρέωση που δεν έχει διευθετηθεί.

Αν το ΔΝΤ και ο ISDA (ο οργανισμός που αποφασίζει για την ενεργοποίηση των ρητρών στα ομόλογα) αποφασίσουν ότι η μη πληρωμή της δόσης θεωρείται πιστωτικό γεγονός, τότε έχουμε επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας. Επειδή το νέο χρέος εκδόθηκε σε Βρετανικό Δίκαιο, η μη πληρωμή προς ένα μέρος «πυροδοτεί» τη χρεοκοπία για όλο το χρέος (cross default).

Πάντως, είναι πιθανό οι οίκοι αξιολόγησης να μην κηρύξουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία εάν η χώρα μας χάσει μια πληρωμή προς το ΔΝΤ ή την ΕΚΤ, μια εξέλιξη που θα είναι πολύ σημαντική αφού θα διατηρήσει την χρηματοδότηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα