''na miλησουν οι μαθητες οι μαθητες των προτυπων σχολειων''...

10:00 20/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Μετά την παραίτηση και των επτά μελών της Διοικούσας Επιτροπής των προτύπων σχολείων κατόπιν συναντήσεως...
που είχαν με τον υπουργό Παιδείας, Αρ. Μπαλτά, το Ποτάμι εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει την αντίθεσή του στα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό περί «χιτλερικού εγχειρήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Ο υπουργός Παιδείας αδιαφορώντας για τη γενική κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η άποψή του ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, προχώρησε σήμερα σε άλλη μια απίστευτη δήλωση. Είπε
-ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι τα πρότυπα σχολεία είναι "χιτλερικό εγχείρημα"! Η δήλωσή του, όπως ήταν επόμενο, εξανάγκασε σε παραίτηση τη Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι δέσμια ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα ή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι περιθωριακών ιδιωτικών σχολείων, που έχουν ενοχληθεί από την μεγάλη επιτυχία των δημόσιων πρότυπων σχολείων. Θα συμβουλεύαμε τον υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά, πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, να συναντήσει τους μαθητές από τα πρότυπα αυτά σχολεία. Εκεί θα καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με τα παιδιά των "μπουρζουάδων" αλλά -στη μεγάλη τους πλειοψηφία- με παιδιά φτωχών οικογενειών που αναζητούν μια ευκαιρία για να ξεπεράσουν τις ανισότητες της κοινωνίας μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα