Να καταργησει και να μεταφερει υπουργεια ο σαμαρας

11:11 3/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Π.Π.
1. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να ορίζεται πολιτικός προιστάμενος. Οι νόμοι υπάρχουν και δεν χρειάζεται διαταγή υπουργού για να κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία.
2. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατάργηση...
και υπαγωγή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με ισοβιότητα στην κορυφή της Δικαστικής εξουσίας. Έναν λόγο να διορίζεται υπουργός δεν βρισκουμε. Αντιθέτως οι λόγοι διαχωρισμού της Δικαστικής
απο την Εκτελεστική εξουσία είναι πολλοί.
3. Το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης. Ουσιαστικό αντικείμενο δέν έχει. Για καθαρά συμβολικούς λόγους έχει συσταθεί. Να δωθούν αυξημένες αρμοδιότητες με συμμετοχή σε υπουργικά συμβούλια σε υπερ-περιφερειάρχη Μακεδονίας- Θράκης.
4. Η θέση μας εδώ αφορά την αποκέντρωση. Για παράδειγμα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μεταφερθεί στην Λάρισα.
Υ.Γ.1. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουν οι δομές και να ξεφύγουμε απο αγκυλώσεις. Γνωρίζουμε οτι τα παραπάνω δεν είναι εύκολα να γίνουν απο τη μία μέρα στην άλλη. Δεν πρέπει κάποτε όμως να γίνει η αρχή; Να δείξει το πολιτικό σύστημα οτι αφήνει πίσω το χθές και ανοίγει νέα σελίδα;
Υ.Γ.2. Με τα παραπάνω συνδέονται άμεσα κι άλλες πρωτοβουλίες. Τις ζητάει η κοινωνία και η χρονική περίοδος. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, Γερουσία που θα ελέγχει, αυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα