Να διαψεύσει τα περί απολύσεων στο δημόσιο επιχειρεί η γεροβασίλη

Να διαψεύσει τις πληροφορίες περί απολύσεων στο Δημόσιο επιχειρεί η Όλγα Γεροβασίλη η οποία προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι δεν τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, «παρά τα όσα ανυπόστατα διέρρεαν στον Τύπο, ακόμη και πριν την πρώτη αξιολόγηση». Στα περί αιτήματος των δανειστών να μην υπάρξει παρέκκλιση από τον κανόνα 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), η κ. Γεροβασίλη θυμίζει ότι αυτή έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για

το 2018. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δανειστές ζητούν επίσης άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων αλλά και απόλυση όσων αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχείς χρονιές. Για το πρώτο η αρμόδια υπουργός απαντά ότι αυτονόητα οι υποθέσεις των 400 αποδεδειγμένα επίορκων κατέληξαν σε αυτοδίκαιη απόλυση. Για το δεύτερο παραπέμπει σχετικά στον νόμο για το νέο μισθολόγιο (4354/15), στον οποίο δεν προβλέπεται ποινή απόλυσης στο ενδεχόμενο αρνητικής αξιολόγησης.

Το θέμα όμως για την Γεροβασίλη είναι ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές ενώ η ίδια έχει διαψευστεί πάμπολλες! Υπομονή λίγες ημέρες για να μάθουμε την αλήθεια όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα