''να αποτρεψουμε το πυρηνικο προγραμμα του ιραν''...

23:06 3/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέκρινε σήμερα τις επικείμενες διαπραγματεύσεις των μεγάλων δυνάμεων με την Τεχεράνη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση...
"Δεν πρέπει να αποδεχτούμε το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο μια χώρα όπως το Ιράν διεξάγει συνομιλίες και παράλληλα αναπτύσσει πυρηνικό όπλο, απειλώντας ταυτόχρονα να το χρησιμοποιήσει", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στην Ιερουσαλήμ με τον Νορβηγό Υπουργό Εξωτερικών Εσπεν Μπαρτ Έιντε.

"Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στη Μέση Ανατολή, όπως οι προσπάθειες για την
επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστινίους, παραμένουν όμως στο παρασκήνιο, όσο το Ιράν θα πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και θα συνεχίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κύριος στόχος μας είναι να το αποτρέψουμε αυτό", τόνισε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο Νορβηγός υπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι η χώρα του, η οποία συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ ), εξέφρασε την "ανησυχία του για την έλλειψη συνεργασίας των Ιρανών".

"Το μόνο που μπορούμε να επισκεφθούμε είναι μη σημαντικοί χώροι, δεν είναι όμως αυτοί στους οποίους θέλουμε να μεταβούμε", σημειώνει ο κ. Μπαρτ Ειντε.

Το Ιράν θα συναντηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αλμάτι, με την ομάδα 5 +1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία). Μια πρώτη σύνοδος για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα είχε λάβει χώρα στην ίδια πόλη τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από οκτώ μήνες αναστολής των διαπραγματεύσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα