Να αποσυρθουν οι παρατηρητες, ζητα συμβουλευτικη ομαδα του αραβικου συνδεσμου

11:33 2/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο επικεφαλής συμβουλευτικής ομάδας του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσε την Κυριακή να αποσυρθούν οι παρατηρητές από τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η αποστολή χρησιμεύει ως «κάλυψη» στις συριακές Αρχές να συνεχίσουν την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων. «Αυτό...
που συμβαίνει, επιτρέπει στο συριακό καθεστώς να καλύψει την άσκηση των απάνθρωπων πρακτικών του, κάτω από την επίβλεψη του Αραβικού Συνδέσμου» δήλωσε ο Αλί Σάλεμ Αλ-Ντεκμπάσι, επικεφαλής του Αραβικού Κοινοβουλίου, μιας συμβουλευτικής επιτροπής του Αραβικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο, MENA, σε ανακοίνωσή του,
ο Αλί Σάλεμ Αλ Ντεκμπάσι αναφέρει ότι η κακομεταχείριση και οι δολοφονίες πολιτών συνεχίστηκαν και μετά την μετάβαση των Αράβων παρατηρητών στη χώρα.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος του Αραβικού συνδέσμου δήλωσε ότι η δουλειά των παρατηρητών «συνεχίζεται όπως έχει σχεδιαστεί», αναφέροντας ότι μόνο το συμβούλιο του Συνδέσμου μπορεί να αποφασίσει τη λήξη της επιχείρησης των παρατηρητών.

Η αιματοχυσία, πάντως, συνεχίζεται στη Συρία, όπου τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα