''na antikatασταθουν οι διαδικασιες με τις τροικεσ''...

00:05 5/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Την ένταξη των κρατών μελών της Ευρωζώνης που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, δηλαδή την κοινοτική μεθόδου...
στενού συντονισμού των οικονομικών πολιτικών, προτείνει η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ως τρόπο αντικατάστασης των διαδικασιών που εφαρμόζουν οι «τρόικες» όπως είπε.
Αυτό δήλωσε η κ. Ποδηματά απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το Ευρώ, κ. Όλι Ρεν, σε παρέμβασή της στο ετήσιο διακοινοβουλευτικό συνέδριο της Oμάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ΕK
με θέμα την Aνάπτυξη και την Aπασχόληση.
H κ. Ποδηματά σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Επιτρόπου ότι «είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή μόνο όμως στα κράτη που έχουν το δημοσιονομικό περιθώριο», τόνισε ότι δεν μπορούμε μιλάμε για φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή όταν εξαιρούμε τα κράτη που κατεξοχήν χρειάζονται ανάπτυξη και να απευθυνόμαστε μόνο σε κράτη που είναι πιο ισχυρά, δημοσιονομικά και οικονομικά.
Από την πλευρά του ο κ. Ρεν τόνισε ότι έχει συζητήσει διεξοδικά με την ελληνική κυβέρνηση τις προκλήσεις για την ελληνική προεδρία, ενώ σχολιάζοντας την αποστολή αξιολόγησης που βρίσκεται σε εξέλιξη είπε ότι «εργαζόμαστε εντατικά για να την ολοκληρώσουμε, σημειώνουμε πρόοδο και θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».
O κ. Ρεν αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο από το 2009 για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση του πόσο δύσκολη είναι αυτή η προσαρμογή για τον ελληνικό λαό.
Ωστόσο όπως είπε, την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής.
«Για να ενισχυθεί η ανάκαμψη, η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και δημιουργήσει τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Και σε αυτή την προσπάθειά θα είμαστε στο πλάι του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Ρεν.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα