Μονοπατες υποχωρησεις...

11:53 17/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Έχω την αμυδράν εντύπωσιν ότι, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης ή κοντή μνήμη έχουν ή απλώς προσπαθούν να περισώσουν ό,τι περισώζεται δι εκλογών! Εξηγούμαι: μέχρι και σήμερα, στην πορεία αυτής της...
τρικομματικής Κυβέρνησης, αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες και σοβαρότερες υποχωρήσεις είναι η ΝΔ και δη σε αλλαγές που ακουμπούν τον σκληρό πυρήνα της βάσης της!
Θυμίζω
στους συνέταιρους ότι, το Συμβούλιο της Επικρατείας, που τώρα ευσχήμως επικαλούνται, προ μηνών εξέδωσε απόφαση κόλαφο διά της οποίας εκρίθη αντισυνταγματικός και άκυρος ο περίφημος νόμος Ραγκούση περί απονομής της ελληνικής ιθαγένειας σε ξένους. Ο κύριος Σαμαράς τότε, κατέθεσε σχέδιο νόμου στην Βουλή, κατά τας επιταγάς της αποφάσεως του ΣτΕ, πλην τα συνεταιράκια αντέδρασαν σφοδρώς, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να «κάνει πίσω» σ ένα θέμα, το οποίο, επαναλαμβάνω, είχε μεγάλο αντίκτυπο στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του.
Θυμίζω ομοίως ότι, προσφάτως πάλι το ΣτΕ, εξέδωσε απόφαση διά της οποίας εκρίθη ότι δεν μπορεί να φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές της χώρες άτομα που δεν είναι Έλληνες το γένος. Για άλλη μία φορά ο Πρωθυπουργός έκανε την χάρη στους άλλους κι έκανε πίσω σ’ άλλο ένα θέμα για το οποίο οι συντηρητικοί πολίτες της χώρας ανέμεναν σκληρή γραμμή.
Προσέξτε, ομιλούμε περί δύο περιπτώσεων για τις οποίες είχαν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ, που σημαίνει δλδ ότι ο Σαμαράς, επί της ουσίας παρανόμησε με το να μην περάσει αντίστοιχα νομοσχέδια!
Επομένως για ποια ακριβώς «μονοκομματική» Κυβέρνηση κατηγορείται τώρα ο Σαμαράς από τους πασοκοδημαρέους; Για να μην θυμηθούμε και το γεγονός ότι, ο κύριος Κουβέλης διαφώνησε με τις διατάξεις του μνημονιου 3 για τα εργατικά και τελικώς δεν το ψήφισε!! Εδώ αγαπητοί μου αποδεικνύεται ότι, όχι μόνον δεν πρόκειται περί μονοκομματικής Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά αντιθέτως, πρόκειται περί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με επικάλυψη ΝΔ!! Ό,τι έχει προσπαθήσει μέχρι σήμερα να περάσει η ΝΔ, κόβεται!! Έτσι απλά.. Λοιπόν, δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα και τι υποχωρήσεις θα υπάρξουν ένθεν κι ένθεν, αλλά, προσωπικώς, βαρέθηκα να με κυβερνάει 40 χρόνια το ΠΑΣΟΚ ακόμη και με 4%!!

Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα