Μητσοτακης και μιχελακης δινουν 2.741 απο τους οτα

12:44 4/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης
(από την Ελευθεροτυπία)
Ο κύβος ερρίφθη. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την παρτίδα με την τρόικα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, θα...
υποβάλουν πρόταση στους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας να τεθούν το αργότερο σε ένα η δύο μήνες σε διαθεσιμότητα 2.741 εργαζόμενοι από δεκάδες δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί ,οι περισσότεροι από τους οποίους είναι διοικητικοί
και τεχνικοί, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, θα αποτελέσουν την πρώτη μαγιά για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων που θα πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα έως το τέλος του χρόνου ,προκειμένου να δοθεί το "πράσινο φως" για την τμηματική έστω καταβολή της δόσης των 8,1 δις ευρώ.

Στις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής της Τρόικας του ζητήθηκε επιτακτικά, κυρίως από τον κ. Τόμσεν του ΔΝΤ, να ανοίξει το κεφάλαιο των μετακινήσεων έστω και τμηματικά ,με έναν αριθμό μερικών χιλιάδων εργαζομένων, έτσι ώστε να απεμπλακούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει αίσιο τέλος. Στις σημερινές συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη αλλά και του κ. Μιχελάκη με τους επικεφαλής της τρόικας θα δοθεί κατάλογος με 2.741 εργαζόμενους απο περίπου 70 δήμους και 5 περιφέρειες της χώρας ,όπου εκτιμάται ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό το οποίο μπορεί να τεθεί το αργότερο σε ένα η δύο μήνες σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας για ένα τουλάχιστον χρόνο το 75% του βασικού τους μισθού. Με βάση στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Υπουργείο Εσωτερικών ,υπεράριθμο προσωπικό με δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι μπορούν να μεταταγούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου φέρεται να διαθέτουν οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Νίκαιας, Αχαρνών, Λαρισαίων, Τρικάλων, Κοζάνης, Σερρών και άλλοι. Αντίστοιχα υπεράριθμο προσωπικό έχει καταγραφεί και στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης αλλα και σε τουλάχιστον τρείς αποκεντρωμένες διοικήσεις,και το οποίο αφορά κυρίως υπαλλήλους διοικητικών καθηκόντων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα