"μηνυματα" της λαγκαρντ σε κινα και ιαπωνια

14:35 3/10/2012 - Πηγή: Fimotro
Να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παρά στις εδαφικές διαφορές τους κάλεσε την Ιαπωνία και την Κίνα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της...
στον ιαπωνικό Τύπο.

«Η Κίνα και η Ιαπωνία είναι δύο πολύ μεγάλες οικονομίες που η προσοχή τους δεν πρέπει να αποσπάται από την οικονομία λόγω εδαφικών διαφορών», εξήγησε η Λαγκάρντ σύμφωνα με δηλώσεις της που μετέδωσε σήμερα
το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο.

Αντιστοίχως δεύτερη και τρίτη οικονομικές δυνάμεις παγκοσμίως, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, η Κίνα και η Ιαπωνία ερίζουν για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, το οποίο διεκδικεί το Πεκίνο αλλά την κυριαρχία του έχει το Τόκιο.

«Η παρούσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας χρειάζεται την πλήρη δέσμευση της Ιαπωνίας και της Κίνας», είπε η Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ γειτόνων προϋποθέτει μια «κάποιου βαθμού ανοχή».

Η Λαγκάρντ θα μεταβεί στο Τόκιο την προσεχή εβδομάδα για τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Ο πιο διακαής μου στόχος είναι οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ στο Τόκιο με αποφασιστικότητα να βοηθήσουν η μια την άλλη και να δράσουν από κοινού για να ξεπεραστεί η κρίση και να υπάρξει ανάκαμψη», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα