Μηνυμα στηριξης της ελλαδας απο τον βεστερβελε

07:07 16/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε με τις δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Δήμα, που πραγματοποιήθηκαν στο... υπουργείο Εξωτερικών. Στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ολιγόωρης επίσκεψής του στην Αθήνα, η οποία όμως είχε σημαίνουσα σημασία, καθώς δήλωσε ξεκάθαρα τις γερμανικές
προθέσεις για στήριξη των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ο Γερμανός αξιωματούχος έκανε λόγο για μια εταιρική σχέση Γερμανίας και Ελλάδας και τόνισε την αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι επιθυμούμε από κοινού να λύσουμε τα προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίντο Βεστερβέλε και εξέφρασε την εκτίμηση αλλά και το σεβασμό, όπως είπε, που τρέφει η γερμανική πλευρά για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός μέσα σε μια τέτοια δύσκολη εποχή.Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα συμπίπτει χρονικά με μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και πρόσθεσε ότι η παρουσία του στη χώρα μας συμβολίζει ότι η Ελλάδα δεν θα δώσει τον αγώνα μόνη της για να βγει από την κρίση.«Η συνεργασία σας είναι πολύτιμη, προκειμένου να μπορέσει να βγει από την κρίση όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη» παρατήρησε ο κ. Δήμας.
Η ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα