''μια κυβερνηση 4μηνου δεν μπορει να διαπραγματευτει το χρεοσ''...

«Σκληραίνει» την αντιπολιτευτική του γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που έληξε...
χωρίς να ενισχυθεί περαιτέρω η γνωστή κυβερνητική πλειοψηφία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέει ευθέως το αποτέλεσμα αυτό, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης από 155 βουλευτές με την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου η οποία απαιτεί 180, διατυπώνοντας το συμπέρασμα ότι είναι αναπόφευκτες οι πρόωρες
εκλογές, καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιτύχει ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και άρα είναι «ορισμένου χρόνου», για την ακρίβεια «τετραμήνου».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση αμφισβητείται ουσιαστικά και από τους δικούς τους βουλευτές, με δεδομένο ότι κυρίως από το ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκαν προτάσεις για συγκρότηση κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» και ευρύτερης συναίνεσης, ακόμη και με αλλαγή πρωθυπουργού! «Άρα μόνο την εμπιστοσύνη της Βουλής δεν έχει αυτή η κυβέρνηση» σημειώνουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αυτό το σκεπτικό ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος, που να δεσμεύει τη χώρα για δεκάδες χρόνια. Η προειδοποίηση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία με τους δανειστές είναι χαρακτηριστική και ενδεικτική των προθέσεων της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει μάλιστα ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος επιμένουν πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και άρα δεν είναι δυνατόν να κάνουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

«Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη βάση όλων αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητεί πλέον διαρκώς και έντονα την προσφυγή σε εκλογές για να δοθεί μια αναβαπτισμένη εντολή σε μία νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα