''μη βιαζεστε, θα δειτε αποτελεσματα με τη λιστα λαγκαρντ''...

17:48 14/2/2014 - Πηγή: Fimotro
«Μην βιάζεστε, θα δείτε αποτελέσματα με την λίστα Λαγκάρντ», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τους οικονομικούς εισαγγελείς ...
όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν αληθεύει ότι δεν έχει εισπραχθεί ένα ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γιάννη Δραγάτση (ο κ. Γαληνός Μπρης απουσίαζε από τη συνάντηση) σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η συνεργασία και ο συντονισμός των κινήσεων της φορολογικής διοίκησης με την δικαιοσύνη προκειμένου να επιταχυνθεί ο έλεγχος σημαντικών υποθέσεων που δεν έχουν προχωρήσει όπως τα περίπου 2.000 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και η διασταύρωση της προέλευσης των χρημάτων που τα τελευταία χρόνια βρήκαν στο εξωτερικό με εμβάσματα.

Ποτέ δεν επαρκούν οι ελεγκτές για να ελέγξουμε όλες τις υποθέσεις, είπε ο κ. Στουρνάρας στους δημοσιογράφους. Αυτό που εχει ειδική σημασία είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι ο θεσμός του μερικού φορολογικού ελέγχου θα επεκταθεί. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ελέγχους express με σκοπό να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Η σημερινή συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους οικονομικούς εισαγγελείς γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την πρόσφατη διπλή παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου προς τους εφοριακούς και το ΣΔΟΕ. Ο κ. Αθανασίου ανέθεσε στους διευθυντές των μεγάλων ΔΟΥ να ελέγξουν μεγάλες υποθέσεις εμβασμάτων στο εξωτερικό αλλά και επιλεγμένες off-shore που δεν προλαβαίνει να ελέγξει το ΣΔΟΕ. Επιπλέον, ο επικεφαλής οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε από τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να ζητήσουν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) να ορίσουν υπαλλήλους, οι οποίοι θα διενεργήσουν και πλήρη έλεγχο, τον οποίο θα πρέπει, σύμφωνα με την παραγγελία, να έχουν ολοκληρώσει μέσα σε ένα μήνα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα