''μετωπικη συγκρουση'' συριζα - κυβερνησης για την ψηφο εμπιστοσυνης...

21:52 7/10/2014 - Πηγή: Fimotro
Η μάχη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση άρχισε δύο μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της συζήτησης. Αφορμή αφενός η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εναρκτήρια συνεδρίαση...
της Τετάρτης (καθώς θα παραβρίσκεται σε ευρωπαϊκή σύνοδο) και αφετέρου η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση – αντί του πρωθυπουργού δηλαδή – ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε την απουσία του πρωθυπουργού «αδικαιολόγητη και προσβλητική για το Κοινοβούλιο» και σημείωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς υποτιμά το Κοινοβούλιο».

Σχολιάζοντας μάλιστα την πληροφορία ότι πιθανόν θα αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι ο υπουργός Υγείας «είναι το ακροδεξιό κέρας της κυβέρνησης» και πρόσθεσε με νόημα ότι «ο δε κ. Βενιζέλος θα παρίσταται και θα τιμά τη συζήτηση αυτή από τα έδρανα».

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να σηκώσουν ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να προκαλέσουν και τα αντανακλαστικά της καραμανλικής ΝΔ. Είναι ενδεικτικό ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ η «Αυγή» κυκλοφορεί με τίτλο «κυβέρνηση Βορίδη» (!) και ερμηνεύει την κίνηση του πρωθυπουργού ως « ’’δαχτυλίδι’’ στον υπουργό Υγείας».

Η εφημερίδα γράφει για «καινοφανή κίνηση για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, που αποτυπώνει αδρά την κατάσταση αλλά και τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης», όπως επίσης και ότι «αντανακλά τις εσωτερικές διεργασίες στη Ν.Δ. και πιθανότατα μας δίνει μια "σκηνή από το μέλλον" της συντηρητικής παράταξης».

Σημειωτέον ότι πληροφορίες αναφέρουν πως για τη συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης επελέγη ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Αναστάσιος Νεράτζης και όχι ο Άδωνις Γεωργιάδης – την ώρα μάλιστα που για τον τελευταίο πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζουν ένα ιδιότυπο εμπάργκο αρνούμενοι να συμμετάσχουν μαζί του σε τηλεοπτικά πάνελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα