Μετωπικη με σαμαρα η στρατηγικη για την πρωτια

09:33 18/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Μαρία Νταλιάνη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σκληρό ροκ με τη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να χορέψει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με στόχο την πρωτιά στις επόμενες εκλογές. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας
καλεί τα στελέχη του «να είναι πιο...
προσεκτικά» μετά το μπαράζ αρνητικής δημοσιότητας λόγω αντιφατικών δηλώσεών τους για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς τόσο στη ΝΔ όσο και στον ίδιο τον κ. Σαμαρά. «Η ΝΔ έχει δική της κρυφή ατζέντα, σύμφωνη με τις επιταγές της ντόπιας και ξένης διαπλοκής», είπε, ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «πρωτοστατεί στις τελευταίες απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργώντας στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας». Σήκωσε μάλιστα το γάντι της πρόκλησης που του έριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ - μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του - λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "ανίκανους και ανεύθυνους". Μίλησε για τον εφιάλτη που θα ζήσει η Ελλάδα αν τις επόμενες εκλογές τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη υπευθυνότητα και στις μεγάλες ικανότητες του ίδιου του κ. Σαμαρά. Τις έχει γνωρίσει και τις έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο σπίτι τού κρεμασμένου άλλωστε δεν μιλάνε για σκοινί».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της στρατηγικής «να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» έριξε τα βέλη του και προς το ΠΑΣΟΚ - αφιερώνοντας όμως πολύ λιγότερο χρόνο -, λέγοντας με νόημα «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαπίσει».
Στελέχη της Κουμουνδούρου, εγκαινιάζοντας τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα, σημειώνουν ότι σήμερα η αντιπαράθεση «δεν είναι η κλασική, μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς» αλλά μεταξύ όσων υποστήριξαν το Μνημόνιο από τη μια πλευρά και της Νέας Αριστεράς του 21ου αιώνα από την άλλη. «Είναι σαφές πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που στήριξαν το Μνημόνιο, η οποία παλεύει και θα κάνει τα πάντα για να μην ηττηθεί από τη Νέα Αριστερά», όπως εξηγεί στέλεχος του Συνασπισμού.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. «Εάν κάτι έχει μείνει σταθερό σε αυτόν τον τόπο, είναι οι καταθέσεις του λαού μας εξαιτίας της ωριμότητάς του», είπε ο κ. Τσίπρας. «Και τις καταθέσεις αυτές τις εγγυάται το ελληνικό Σύνταγμα, τις εγγυόμαστε κι εμείς με κάθε δυνατότητα που έχουμε να το πράξουμε αυτό και από κάθε θέση, από όποια θέση κι αν βρεθούμε», υπογράμμισε χθες προβάροντας το κοστούμι της υπεύθυνης φωνής και πάντως πολύ μακριά από τον πολιτικό αρχηγό που ξεκινούσε κάθε προεκλογική του ομιλία με τη φράση «θα καταγγείλουμε το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση» πριν από δύο εβδομάδες.
Στο ίδιο πνεύμα, χθες, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ Γιάννης Μηλιός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το «οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που διαστρεβλώνει τις θέσεις της Αριστε
Keywords
Τυχαία Θέματα