Μετα τους πανηγυρισμους, αρχιζει ο προβληματισμος

13:35 11/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...
ΤΑ 8 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
Μπορεί οι πανηγυρισμοί των Μητσοτακικών να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, οι πιο μετριοπαθείς όμως παρατηρητές έχουν ήδη αρχίσει να προβληματίζονται. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει
ένα κόμμα εντελώς γηρασμένο, κάτι που...
επιβεβαιώθηκε και σε αυτή την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση. Ο νέος αρχηγός έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από πολύ σοβαρά θέματα τα οποία εάν δεν αλλάξει η ΝΔ όσους αρχηγούς και αν εκλέξει θα βολοδέρνει σε ποσοστά λίγο πάνω από το 20%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει :
1. Να αλλάξει συνολικά τη φυσιογνωμία του κόμματος. Το κόμμα είναι γηρασμένο, δεν συγκινεί σχεδόν κανένα νέο ψηφοφόρο, ειδικά αυτούς οι οποίοι έχουν βγει στην παραγωγική διαδικασία και αντιμετωπίζουν την σκληρή καθημερινότητα των πολιτών.
2. Να βάλει σοβαρά κριτήρια για να γίνει κάποιος υποψήφιος βουλευτής, κριτήρια αξιοκρατίας και όχι φυσικά ανάλογα με το ποιος είναι γόνος πολιτικού τζακιού.
3. Να αλλάξει εντελώς το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Από τα στελέχη και τους βουλευτές που βγαίνουν στις τηλεοράσεις μέχρι τα χαμηλόβαθμα κομματικά στελέχη των τοπικών επιτροπών.
4. Να δει τι θα κάνει με τους βαρόνους του κόμματος. Καραμανλής, Ντόρα και Σαμαράς θα αρχίσουν να του τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του εάν δεν τους κάνει τα χατήρια ο νέος αρχηγός.
5. Να φύγει άμεσα από αυτά τα αντιαισθητικά γραφεία της Λ. Συγγρού που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και χρειάζονται περίπου 90.000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο!!!
6. Να βάλει τάξη στο τεράστιο χρέος που έχει σήμερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και να τακτοποιήσει τις οφειλές της ΝΔ προς υπαλλήλους, προμηθευτές και άλλους.
7. Να αναζητήσει τρόπους επιστροφής των ψηφοφόρων της ΝΔ οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ ή την Χρυσή Αυγή.
8. Και τέλος να βρει από τώρα τα στελέχη τα οποία θα αξιοποιήσει σε κυβερνητικά πόστα ώστε να πείσει ότι πράγματι όταν έρθει η ώρα είναι έτοιμος να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα και καταξιωμένους ανθρώπους στις τοπικές κοινωνίες.
Αυτές είναι οι πολύ βασικές αλλαγές που χρειάζεται η ΝΔ. Εάν δεν προχωρήσει άμεσα ο Μητσοτάκης σε αυτές θα έχει μεγάλο πρόβλημα τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του...
Fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα