ΜΕΡΚΕΛ:''ΚΑΤΑ'' ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ''ΥΠΕΡ'' ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

09:35 22/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, για αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες», δήλωσε η κ. Μέρκελ. «Αλλιώς θα υπάρξουν βαριές συνέπειες και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης» προειδοποίησε, μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του...
κόμματός της, CDU στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία.
«Η αξιοπιστία στις αγορές είναι επίσης ένα σημαντικό αγαθό» σημείωσε η καγκελάριος και
υπογράμμισε ότι στην Ευρωζώνη μελλοντικά όχι μόνο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες για το χρέος, αλλά είναι απαραίτητη και η σύγκλιση των κοινωνικών πολιτικών, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Αντίθετα, για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ Βάλτερ-Σταϊνμάιερ (SPD), το κόμμα του, δήλωσε, θα συναινούσε σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δεν απέκλεισε την αναδιάρθρωση. «Για να το πούμε καθαρά: φυσικά σε μία έντιμη συζήτηση περιλαμβάνεται και το θέμα της αναδιάρθρωσης», είπε ο κ. Σταϊνμάιερ στο Spiegel Online.
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, κόμης Αλεξάντερ Λάμπσντορφ εκτίμησε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio ότι «η ήπια αναδιάρθρωση έχει ήδη αρχίσει. Θα πρέπει να συνεχιστεί, ειδάλλως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει».
Keywords
Τυχαία Θέματα