Μερκελ: η ελλαδα να εφαρμοσει τις δεσμευσεις της

19:04 18/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εταίρους της, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ από το Λος Κάμπος του Μεξικού όπου...
συναντώνται οι G 20. Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι απαραίτητο να μεταβεί η τρόικα (ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ) στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν.
Όπως
φάνηκε και νωρίτερα από δηλώσεις υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματούχων το Βερολίνο, συζητά μόνο το ενδεχέμενο να δώσει κάποια επιπλέον περιθώρια χρόνου στην Ελλάδα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, χωρίς να δέχεται εκπτώσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις που έγινε από το Βερολίνο, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές συνιστά ξεκάθαρη ψήφο των Ελλήνων υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και της τήρησης των όρων του μνημονίου. Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σημείωσε πως ο πυρήνας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα για την μείωση του χρέους του και τις δαπάνες «δεν είναι διαπραγματεύσιμος».
Ταυτόχρονα, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής γιατί «χάθηκε» πάνω από ένας μήνας για εξαιτίας της πολιτικής στασιμότητας κατά την προεκλογική περίοδο. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το χρονικό πλαίσιο καθώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις βδομάδες που έχουν χαθεί και δεν πρέπει να οι πολίτες να υποστούν τις συνέπειες από αυτό» είπε ο Βεστερβέλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα