Μερκελ : τηρηστε τις δεσμευσεις σας...

22:53 15/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέα προειδοποίηση προς την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Η Αγκελα Μέρκελ απέφυγε να κάνει αξιολογικές κρίσεις για την κατάσταση της Ελληνικής...
οικονομίας επισημαίνοντας ότι τα μελλοντικά βήματα θα εξαρτηθούν από την έκθεση της τρόικας για την πορεία των
μεταρρυθμίσεων. Σε ό,τι αφορά την «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίδεται στην Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι θεωρεί "υψηλό αγαθό" την τήρηση των δεσμεύσεων και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.
Παράλληλα, θέλοντας να απαντήσει στις κριτικές που δέχεται ότι έκανε υποχωρήσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες υποστήριξε ότι τα δάνεια που θα παρασχεθούν στην Ισπανία μέσω των ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης για την στήριξη των τραπεζών της, θα φέρουν την εγγύηση της ισπανικής κυβέρνησης. Όπως εξήγησε η ίδια, η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για απευθείας δανεισμό των τραπεζών από τον μηχανισμό στήριξης στο μέλλον, δεν σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εγγυηθούν αυτά τα δάνεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα