Μελη ακροαριστερης οργανωσης οι δυο γυναικες που επιτεθηκαν σε αστυνομικο τμημα της κωνσταντινουπολης...

07:30 4/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Μέλη ακροαριστερής οργάνωσης ήταν οι δύο γυναίκες που εξαπέλυσαν...
επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Οι δύο νεαρές, οι οποίες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως στην περιοχή Μπαιραμπασά, και έπειτα από ανθρωποκυνηγητό της τουρκικής αστυνομίας έπεσαν νεκρές από πυρά, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- Μέτωπο (DHKP-C).

Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, η DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε, στην οποία αναφερόταν πως η οργάνωση χαιρετίζει «τις δύο γενναίες αγωνίστριες μας»
που σήκωσαν στους ώμους τους τον αγώνα για την απελευθέρωση του λαού.

Η 27χρονη Μπέρνα Γιλμάζ και η 32χρονη Τζιγκντέμ Γιακσί, κρατώντας όπλα και μία χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη, αφού έθεσαν σε εφαρμογή το πλάνο τους τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς, έτρεξαν μακριά από το σημείο.

Ωστόσο, έπειτα από επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας, στην οποία συμμετείχε και ελικόπτερο, οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν και έπεσαν νεκρές από αστυνομικά πυρά.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα του Μπαιραμπασά και ανακοίνωσε πως οι «δύο τρομοκράτισσες σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά».

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η Γιλμάζ είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2010 όταν συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του τότε πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είχε συλληφθεί εκ νέου με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Γιακσί από την άλλη, είχε φυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2012 με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας και είχε αφεθεί ελεύθερη ένα χρόνο μετά.
Keywords
Τυχαία Θέματα