ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία μειώθηκε στο 9,1% καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει να καταγράφει σταθερή ανάπτυξη. Η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από τα δεδομένα που έχει στη διάθεση της το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 9,1% το τρίμηνο που έληξε...
τον περασμένο Ιούλιο, από 10,6% που ήταν την ίδια περίοδο πέρυσι. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια, δηλαδή έχει μειωθεί κατά 273 χιλιάδες.

Η Τουρκία έχει παρουσιάσει, το τελευταίο έτος, σημαντική ανάκαμψη από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η οικονομία της χώρας διευρύνθηκε
κατά 8,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2011 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρήκαν δουλειά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τον αριθμό των εργαζομένων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 25 εκατομμύρια. Ωστόσο, αναλυτές αναφέρουν ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την συνολική εικόνα. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η μείωση της ανεργίας είναι αποτέλεσμα διευρυμένης μη καταγεγραμμένης ανεργίας ή την απασχόληση μορφωμένων, αξιόλογων ανθρώπων σε δουλειές κατώτερες των προσόντων τους.

Η Τουρκική είναι η 17η μεγαλύτερη οικονομία στο κόσμο και αναπτύσσεται σταθερά μετά τα μέτρα που εφαρμόζει για να διασφαλίσει την είσοδο της στην ΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα