Μειωση συνταξεων εως και 30% θελει η τροικα!

12:40 28/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Νέα αφαίμαξη στις ήδη πετσοκομμένες από τα προηγούμενα μνημόνια συντάξεις αναμένεται να υποστούν...
οι συνταξιούχοι, αυτή τη φορά από το αριστερό μνημόνιο.
Τα μέτρα που σχεδιάζουν να επιβάλουν οι δανειστές από το φθινόπωρο, με το άνοιγμα του Ασφαλιστικού, θα περιλαμβάνουν νέες δραματικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις (εκτός των μειώσεων στις επικουρικές) προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των Ταμείων μετά τη συμφωνηθείσα από τον πρωθυπουργό
περικοπή της επιχορήγησης από τον Προϋπολογισμό. Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου προωθεί σχέδιο για μείωση στις συντάξεις έως 30%, ενώ δικοί μας ειδικοί της ασφάλισης υπολογίζουν ότι αν συνεχιστεί η ύφεση και η κατάρρευση των εσόδων των Ταμείων, η επιπλέον μείωση στις κύριες συντάξεις θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει το 10%. Ανθρωποθυσίες, όμως, αναμένονται και στον δημόσιο τομέα, καθώς οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με τον κατώτερο μισθό του ιδιωτικού τομέα, ήτοι 586 ευρώ, ενώ τα χαμηλότερα κλιμάκια υπαλλήλων θα υποστούν μειώσεις της τάξης του 5%-10%.

Πρόσωπο με πρόσωπο πλέον με την περιβόητη Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου, τη νέα επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ που έχει εμμονή με τις περικοπές των χαμηλών συντάξεων και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να μοιάσουμε με τους συμπατριώτες της, οι Ελληνες διαπραγματευτές θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο αφού το Ασφαλιστικό αποτελεί προαπαιτούμενο της νέας συμφωνίας με τους πιστωτές και περιλαμβάνεται ρητώς στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η επιβολή ενός είδους άμεσης ή υποκρυπτόμενης ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις κύριες συντάξεις θεωρείται μονόδρομος, καθώς δεν βγαίνει η εξίσωση έσοδα-δαπάνες, με δεδομένο ότι το ύψος της ασφαλιστικής δαπάνης θα παραμείνει παγωμένο στα επίπεδα του 2015 (10,8 δισ. ευρώ).
Keywords
Τυχαία Θέματα