Μειμαρακης: η νεοφιλελευθερη κυβερνηση της ''αριστερασ'' βγαζει τα σπιτια στο σφυρι...

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Ολομέλεια ...
της Βουλής χαρακτηρίζοντάς την ως «νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της αριστεράς». «Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση αποτελεί διπλή πρόκληση: στην ουσία και την διαδικασία» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα περί σεβασμού και τήρησης των Δημοκρατικών και Συνταγματικών Διαδικασιών.

«Σήμερα
δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά μόνο αυτά που απέκλειαν. Επιδιώκουν να μην υπάρχει χρόνος για συζήτηση των νομοσχεδίων , ακρόαση φορέων να μάθει ο κόσμος όσα κάνουν. Φέρατε νομοσχέδιο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα στις 3 τα ξημερώματα. Μετά μπλέξατε στην μετάφραση» είπε για να προσθέσει «Η μόνη συνέπειά τους είναι η ασυνέπεια. Απάτη όσα έλεγαν προεκλογικά. Η κοινωνική ευαισθησία είναι μύθος για την νεοφιλελεύθερη ανάλγητη αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε ότι «σήμερα αποδεικνύεται ότι όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για α’ κατοικία είναι ψέμα για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών» και σημείωσε «Είμαι περίεργος να δω πως θα κοιμηθούν οι βουλευτές σας όταν θα κάνετε τον πρώτο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε παραδείγματα που όπως είπε αποδεικνύουν ότι τα προωθούμενα μέτρα «ξηλώνουν» το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών και τους αφήνουν εκτεθειμένους σε πλειστηριασμούς.

«Σήμερα μια τετραμελής οικογένεια με εισόδημα έως 35 χιλ. ευρώ καθαρά και σπίτι αξίας 450 χιλ. ευρώ προστατεύεται. Αν ο νόμος ψηφιστεί προστατεύονται μόνο τετραμελείς οικογένειες με εισόδημα κάτω από 20 χιλ ευρώ και σπίτι κάτω από 200 χιλ ευρώ. Δηλαδή 4μελής οικογένεια με μηνιαία οικογενειακά εισοδήματα 1700 ευρώ χάνει το σπίτι της» είπε για να συμπληρώσει «Συμπέρασμα , με το νόμο αυτό ανοίγουν κερκόπορτα για πλειστηριασμό α’ κατοικίας. Ξεσπιτώνουν τους συμπολίτες μας. Με αυτό το πλαίσιο καταργούν για πρώτη φορά από το 2008 κάθε εξωδικαστική διαδικασία». Υπενθύμισε όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για σεισάχθεια και πρόσθεσε «Από το όχι σε όλα κατέληξε στο ναι σε όλα και φέρνει ακόμα και πλειστηριασμούς κάνοντας αυτό που ποτέ εμείς δεν επιτρέψαμε. Είναι η νεοφιλελεύθερη αριστερά που πετσόκοψε τις συντάξεις, αύξησε παντού το ΦΠΑ, μείωσε στο μισό το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης και την ομάδα που το δικαιούται, έβαλε στο σφυρί τα σπίτια. Έχουμε 2η φορά αριστερά και πρώτη φορά σπίτι στο σφυρί. Κι όμως εξακολουθεί να ψεύδεται να προκαλεί και να υπερηφανεύεται».

«Πέραν από τους αριστερούς πλειστηριασμούς έχουμε και αριστερούς φόρους» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης «Βάζει νέο φόρο στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια ενώ θα μπορούσε να βάλει χέρι στον παράνομο τζόγο. Γιατί δεν βάζει στον διαδικτυακό τζόγο; Χτυπά την ελληνική παραγωγή. Πριν την ελληνική μπύρα και τώρα στο κρασί. Χτυπά αλύπητα όποιον παράγει. Έχουμε και νέο χαράτσι Τσίπρα στα τέλη κυκλοφορίας».

Είπε τέλος ότι «Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας της νεοφιλελεύθερης αριστεράς. Όλα όσα επιβάλλονται είναι προτάσεις της κυβέρνησης… Τα μέτρα είναι δικά σας»
Keywords
Τυχαία Θέματα