Μεϊμαρακης ; καλω τους αναποφασιστους αν θελουν σταθεροτητα ή ασταθεια

08:08 13/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα διλήμματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου έθεσε στους πολίτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης...

«Ακούω πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία έναν νέο πολιτικό εκβιασμό. Είπε ότι θα βγει πρώτο κόμμα θα εφαρμόσει τη Συμφωνία είτε θα μείνει εκτός κυβέρνησης αν δεν είναι πρώτο
κόμμα και θα αρχίσει πάλι την επαναστατική γυμναστική του», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Προφανώς ξέχασε πως χάνει πια το παιγνίδι που πουλούσε τον περασμένο Ιούλιο. Τώρα έχει φέρει τη δική του Συμφωνία, με τη δική του υπογραφή και τη δική του σφραγίδα. Και η Συμφωνία που έφερε δεν επιτρέπει όλα αυτά που αναφέρει, για δήθεν παράλληλους δρόμους, παράλληλα χρονοδιαγράμματα. Είναι η χειρότερη Συμφωνία που μπορούσε να φέρει. Το παραμύθι εκείνο έχει καταλήξει σε εφιάλτη».
Επισήμανε ότι τα διλήμματα για τις 20 Σεπτεμβρίου είναι ξεκάθαρα στον κάθε Έλληνα και συνέχισε: «Καλώ, λοιπόν, τον κάθε Έλληνα. Ιδιαίτερα τους αναποφάσιστους να σκεφτούν: Θέλουμε σταθερότητα, σιγουριά, ασφάλεια ή αστάθεια και ολέθριους κινδύνους με νέες περιπέτειες και κίνδυνο Grexit; Ας σκεφτούν, ας αποφασίσουν στις 20 Σεπτέμβρη. Θέλουν επενδύσεις και δουλειές ή κρατισμό και ανεργία; Ας σκεφτούν και ας απαντήσουν στις 20 Σεπτέμβρη. Θέλουν τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί και στηρίζει την επιχειρηματικότητα, συμβάλλει στην απασχόληση ή capital controls που διώχνουν επιχειρήσεις, φέρνουν ανεργία, ταλαιπωρούν τον κόσμο; Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν στις 20 Σεπτέμβρη. Όποια και αν είναι η απόφασή τους, είναι σεβαστή. Εμείς πιστεύουμε ότι αν σκεφτούν, κρίνουν και συγκρίνουν, ότι με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και με μένα πρωθυπουργό και τους άξιους και ικανούς υπουργούς θα απαντήσουν θετικά σε αυτά τα διλήμματα για να προχωρήσει η χώρα από το αδιέξοδο που έχει έρθει. Γι αυτό επιμένω: Ούτε τάζω, ούτε υπόσχομαι. Είμαστε, όμως, μπροστά στην τελευταία ευκαιρία. Και την τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί οι πολίτες να την τζογάρουν».
«Μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Ξέρω, βέβαια. Το ξέρουμε όλοι. Ότι δεν είναι κάτι το εύκολο. Όμως μπορούμε να το προσπαθήσουμε, δώστε μας την εντολή», επισήμανε και δήλωσε πως «την επόμενη Δευτέρα η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά, με σταθερότητα, συνεργασία, επενδύσεις, δουλειές, με κορμό τη ΝΔ».
Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για το νέο μοντέλο που χρειάζεται η χώρα και σημείωσε: «Δεσμεύομαι ότι θα το εφαρμόσω από την 21η Σεπτεμβρίου που, Θεού θέλοντος και λαού θέλοντος, θα είμαι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι σχεδιάζει τη συγκρότηση τριών ομάδων, αμέσως μόλις αναλάβει πρωθυπουργός.
Είναι η -εθνική ομάδα διακυβέρνησης που θα επιδιώκει συνεργασίες με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και η ομάδα εθνικού σχεδιασμού. Και οι τρεις θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο, το αργότερο αρχές Οκτωβρίου.
Η ομάδα εθνικού σχεδιασμού θα καταρτίσει το νέο σύμφωνο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που θα κινηθεί σε επτά άξονες:
1. Οι αλλαγές που προβλέπει η νέα Συμφωνία για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και το νέο επενδυτικό περιβάλλον.
2. Η οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
3. Εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
4. Ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του κράτους.
5. Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
6. Εξωτερική πολιτική και άμυνα.
7. Μεταρρύθμιση με αναθεώρηση του Συντάγματος και να βρεθεί μια διάταξη ώστε να μην διαλύεται συνεχώς η Βουλή, δεν να έχουμε κάθε έξι μήνες, με μίνιμουμ τριετή θητεία της Βουλής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές οι απόδημοι, να υπάρξει σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και να δημιουργηθούν ΚΕΠ σε κάθε υπουργείο.
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε αναφορά και στα θέματα της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά.
Keywords
Τυχαία Θέματα