Μεγαλωνει ο καταλογος των νεκρων στο ναιρομπι...

21:43 22/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό...
που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας.
«Μέχρι τώρα έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο 43 ανθρώπων», είπε ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Αμπάς Γκούλετ.
Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν εδώ και 20 ώρες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ και να απελευθερώσουν τους ομήρους που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό.
Οι Σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, κρατούν ακόμη αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων στο τετραώροφο κτίριο.
Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ntv, οι στρατιώτες έχουν καταλάβει τον πρώτο και τον δεύτερο έλεγχο του συγκροτήματος και οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ περιορίστηκαν στους δύο τελευταίους ορόφους.
Νωρίτερα, ωστόσο, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας υποστήριξε ότι οι δύο τελευταίοι όροφοι έχουν «ασφαλιστεί» και ότι οι δράστες κρύβονται σε άλλα σημεία.
Το πρωί, σφοδρά πυρά ακούστηκαν από το πολιορκημένο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου δύο Κενυάτες στρατιώτες τραυματίστηκαν και με τη βοήθεια συναδέλφων τους απομακρύνθηκαν από το συγκρότημα και οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρα.
Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στο εσωτερικό του κτιρίου.
Νωρίς το πρωί, έφτασαν ενισχύσεις του στρατού στο εμπορικό κέντρο και στρατιώτες με πλήρη εξάρτυση, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα κατευθύνθηκαν στο κτίριο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα