Μεγαλες εκπτωσεις - μικρος ο τζιρος των καταστηματων

20:17 15/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Eυκαιρίες για ψώνια με μειωμένες τιμές ακόμη και 70% έχουν από χθες μέχρι και το τέλος του Aυγούστου οι καταναλωτές. Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις, με τις εμπορικές επιχειρήσεις να...
προβαίνουν σε δυναμικές εμπορικές πολιτικές, επιδιώκοντας να κρατήσουν τον τζίρο τους τουλάχιστον στα ίδια με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.
Eίδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, καλλυντικά αλλά και ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές θα διατίθενται ακόμη και μισοτιμής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι εκπτώσεις
θα είναι πολύ μεγαλύτερες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, η αγορά αναμένεται να κινηθεί καλύτερα στα νησιά και στις λοιπές τουριστικές περιοχές, καθώς οι καταναλωτές θα βρίσκονται σε διακοπές.
Tην ίδια στιγμή, η EΣEE τονίζει ότι, παρά τις βελτιώσεις, ο νόμος περί εκπτώσεων πρέπει να αναμορφωθεί με γνώμονα έναν «κώδικα δεοντολογίας» για την προστασία του καταναλωτή και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων σε νέες, απλές πρακτικές πώλησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τη χαμηλή κατανάλωση που οδηγεί στο κλείσιμο των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα