Με το βλεμμα στραμμενο στην τροικα...

16:01 26/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Με το βλέμμα στραμμένο στο σημερινό ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας για το κρίσιμο ζήτημα των δύο αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, αλλά κυρίως στις διαδοχικές ...συναντήσεις το Σαββατοκύριακο όπου και θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις των δανειστών μας έναντι των κυβερνητικών αιτημάτων, βρίσκεται το Μαξίμου. Η στόχευση είναι διττή. Από τη μία να σταλεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση προχωρά στις διαρθρωτικές
αλλαγές που έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με την τρόικα, από την άλλη τα όποια αιτήματα προς τους δανειστές μας να εδράζονται σε ρεαλιστική βάση. «Η χρονική συγκυρία μας ευνοεί» εκτιμά συνεργάτης του Πρωθυπουργού. «Όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη κατανοούν ότι περαιτέρω πίεση στην Ελλάδα εγκυμονεί κινδύνους κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής. Το σοβαρότερο είναι να χαθούν όλα όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα».
Το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Παράλληλα θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και μέλη του Κογκρέσου.
Ήδη στην ολιγόλεπτη συνομιλία το βράδυ της περασμένης Τρίτης του Μπαράκ Ομπάμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, στη διάρκεια δεξίωσης προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε τον Αύγουστο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και επανέλαβε με τον κ. Βενιζέλο ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα είχαν συζητηθεί τότε στο Λευκό Οίκο.
Στο εσωτερικό μέτωπο, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί, πέρα από τις διατάξεις περί ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικής βίας, θα περιέχει και όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την αποτελεσματική προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος και τη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.
Στην Κουμουνδούρου η ηγεσία αναζητεί εκείνη τη φόρμουλα η οποία θα της επιτρέψει να συνδυάσει, πρωτίστως στη συνείδηση των πολιτών, την καταπολέμηση του φασισμού – ναζισμού με τις πολιτικές εκείνες που οδήγησαν τη χώρα στην ανέχεια, γι’ αυτό και ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στον Πειραιά στην Πλατεία Ηρώων σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εγγυητής της ομαλότητας» στο μέτρο που αντιπαραβάλλεται «με τις λογικές που εξέθρεψαν τον ναζισμό και τις πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην ανέχεια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη της ομαλότητας, απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα