''με μνημονιακες πολιτικες δε βγαινουμε ποτε απο τη μαυρη τρυπα του χρεουσ''...

23:31 19/5/2015 - Πηγή: Fimotro
«Με μνημονιακές πολιτικές δεν βγαίνουμε ποτέ από την μαύρη τρύπα του χρέους»...
Με την παραπάνω φράση που ερμηνεύεται ως μια ακόμα προειδοποιητική βολή προς το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της φημολογούμενης συμφωνίας, έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Κώστας Λαπαβίτσας στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Μνημόνια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για
«αποτυχία αποτελεσματικής ένταξης της χώρας στην νομισματική ένωση» ενώ σημείωσε ότι το μνημόνιο κατάφερε να πετύχει δημοσιονομική προσαρμογή-«σταθεροποίηση νεκροταφείου», όπως χαρακτηριστικά είπε, «συντρίβοντας την οικονομία, το ΑΕΠ και την οικονομία» και απέτυχε να φέρει την ανάπτυξη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξαν επιπρόσθετοι λόγοι που απέτυχε το πρόγραμμα του ΔΝΤ οι οποίοι έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η χώρα δεν είχε εθνικό νόμισμα που θα μπορούσε να υποτιμηθεί καθώς επίσης και γιατί δεν επιβλήθηκε εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους.

«Τα σχέδια του ΔΝΤ γενικά δεν πετυχαίνουν. Στην χώρα υπήρξαν και δυο επιπλέον λόγοι. Έπρεπε εξ αρχής να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους. Δεν μπορούσε όμως γιατί ΕΕ δεν το επέτρεπε. Το 2ο γιατί θα απαιτούταν υποτίμηση που δεν μπορούσε να γίνει στην χώρα μας. Η απουσία αυτών των δύο συνέτριψαν την χώρα μας», ανέφερε.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως «ακόμα δεν έχουμε ύφεση», υπογραμμίζοντας: «Μπορεί να προκύψει το επόμενο τρίμηνο αλλά μαντικές ικανότητες δεν έχω. Έχουμε δύσκολες καταστάσεις στην οικονομία αλλά ύφεση δεν έχουμε».

Τέλος, πρότεινε στα μέλη της επιτροπής να εστιάσουν την προσοχή τους σε 3 βασικά ζητήματα: σπρεντς, τραπεζικό σύστημα και PSI.
Keywords
Τυχαία Θέματα